Μην χασετε

Αυτά είναι τα 5 ζώδια που θα ήθελες να έχεις για γείτονες

Όλοι έχουμε ιστορίες να αφηγηθούμε από κακούς γείτονες! Ανθρώπους που τους ενοχλούσαν τα πάντα, έχωναν τη μύτη τους παντού, κουτσομπόλευαν, έκαναν φασαρία, ξεκατινιάζονταν ή τσακώνονταν με την παραμικρή αφορμή είτε μέσα στο σπίτι τους είτε με τους υπόλοιπους της γειτονιάς. Κι η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις τέτοια άτομα γύρω σου, πάνω ή από κάτω σου, όσο κι αν θέλεις να το αποφύγεις, θα φτάσει η στιγμή που θα σε νευριάσουν ή θα διαπληκτιστείς μαζί τους.

Advertisements

Ε, αυτά τα 5 ζώδια καμία σχέση. Είναι φιλήσυχα, κοιτάζουν το σπίτι τους, δεν ανακατεύονται με πράγματα που δεν τα αφορούν αλλά είναι πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν ή να προσφέρουν! Ο ορισμός της καλής γειτονίας!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι το είδος των γειτόνων, που λατρεύουν τα παιδιά. Ποτέ δε θα διαμαρτυρηθούν για το πιτσιρίκι που κλαίει το μεσημέρι ή το βράδυ, δε θα βγουν να φωνάξουν στα παιδιά που παίζουν στο δρόμο ή τον κήπο. Αντίθετα, είναι χαμογελαστοί, γλυκύτατοι μαζί τους και συχνά στο σπίτι τους έχουν διάφορες λιχουδιές που τους προσφέρουν. Όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, έχει την άνεση να χτυπήσει την πόρτα τους και πάντοτε προσφέρουν ρούχα, φαγητό σε όσους περνούν δύσκολα. Μάλιστα όταν κάνουν κάτι καλό για το γείτονά τους, δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από τα κλασικά παραδείγματα γειτόνων που κοιτάνε το σπίτι τους, δε χώνουν τη μύτη τους πουθενά, αλλά θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, αν χρειαστεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της πολυκατοικίας, βοηθούν τους πιο ηλικιωμένους με το να τους κουβαλήσουν τις τσάντες ή να τους οδηγήσουν ως το ασανσέρ, ενώ δίνουν στον νέο γείτονα τον αριθμό τηλεφώνου τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Αν δουν κάτι ύποπτο να συμβαίνει, δεν θα το αγνοούν. Αμέσως θα καλέσουν την αστυνομία!

ΛΕΩΝ

Κατ’ αρχάς ο Λέων, όπως και ο Αιγόκερως, είναι από τους γείτονες που δε θα ξεκατινιαστούν ποτέ. Αν έχει πρόβλημα με έναν γείτονα, θα το επιλύσει πρόσωπο με πρόσωπο, ώστε να μην κλιμακωθεί η ένταση. Ακόμα και να ειπωθεί μια κουβέντα παραπάνω πάντως την “καλημέρα” δε θα την κόψει. Ενδιαφέρεται τόσο για το σπίτι του, όσο και για την πολυκατοικία που μένει, οπότε δεν αποκλείεται να είναι από εκείνους που θα αγοράσουν με τα λεφτά τους μια ζαρτινιέρα για την είσοδο, ένα ωραίο διακοσμητικό ή θα καλέσουν σε συνέλευση τους ενοίκους, αν κάτι χρειάζεται επισκευή ή βάψιμο. Θα προσφέρει, δε, το σπίτι του σαν τόπο συνάντησης. Εθελοντικά θα βοηθήσει στο κάθε τι!

ΖΥΓΟΣ

Η ευγένεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του, οπότε μην περιμένεις από αυτόν να μη σεβαστεί τις ώρες κοινής ησυχίας. Ακόμα όμως και αν είναι σε ώρες που επιτρέπεται ο… θόρυβος, δεν πρόκειται πχ να βάλει τη μουσική στο τέρμα και να τρίζουν τα παράθυρα. Επίσης, αν κάνει πάρτι, θα ενημερώσει από πριν ότι θα γίνει τάδε μέρα και ώρα, ώστε να μην υπάρχει παράπονο. Μπορεί μάλιστα να καλέσει και τους γείτονές του, ξέρεις, το παλιό κλασικό κόλπο για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Επίσης, αν τον γνωρίζεις καλά, είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει να μαζέψει τους λογαριασμούς σου, σε περίπτωση που είσαι διακοπές, για να μη χαθούν και θα μεσολαβήσει σε έναν τσακωμό μεταξύ ενοίκων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι ο γείτονας που θα ποτίσει τα φυτά σου, θα φροντίσει το κατοικίδιό σου, θα κρατήσει για λίγες ώρες το παιδί σου ή θα προσέξει τον ηλικιωμένο, σε περίπτωση ανάγκης. Πάντα πρόθυμος να προσφέρει και να εξυπηρετήσει, χωρίς να σου ζητήσει το οτιδήποτε ως αντάλλαγμα. Ενδεχομένως να επιδιορθώσει μια μικρή βλάβη της πολυκατοικίας, να αναλάβει χρέη διαχειριστή ή θυρωρού, να απολυμάνει ή ακόμα και να καθαρίσει το διάδρομο ή τις σκάλες, αν το συνεργείο αργεί να έρθει να καθαρίσει.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα