Μην χασετε

Ποια 7 μέρη του σώματος δεν πρέπει να αγγίζετε για την υγεία σας

Τα χέρια μας είναι γεμάτα μικρόβια που μπορούν να εξαπλωθούν σε ευαίσθητα μέρη του σώματος και σε μερικές περιπτώσεις μπορούν επίσης να «μαγνητίσουν» περισσότερα μικρόβια, τα οποία στη συνέχεια μεταδίδονται σε άλλους ανθρώπους. Αυτές οι συνήθειες είναι επιβλαβείς για την υγεία σας, αλλά και για την υγεία των γύρω σας.

Κάτω τα χέρια από το πρόσωπο

Σύμφωνα με τον Matthew Lee, μικροβιολόγο, “Τα χέρια σας έχουν έλαια που μπορούν να φράξουν τους πόρους σας και να επιδεινώσουν την ακμή σας. Τα μικρόβια στα δάχτυλά σας μπορούν να επιδεινώσουν αυτό το αποτέλεσμα. “Και αν βγάλετε σπυράκια, βεβαιωθείτε ότι ποτέ δεν θα τα σπάσετε.

Κάτω τα χέρια από τα μάτια

Τα μάτια σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα: όταν τα αγγίζετε τα γεμίζετε με μικρόβια και διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο τυχαίας εισαγωγής μικροσωματιδίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ακόμη και γρατσουνιές στους κερατοειδείς σας. Εάν πρέπει να αγγίξετε τα μάτια σας, πλύντε καλά τα χέρια σας προτού το κάνετε. Αντισταθείτε στην επιθυμία να τρίψετε τα μάτια σας, καθώς αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει περισσότερες ρυτίδες και μαύρους κύκλους.

Κάτω τα χέρια από τα αυτιά

Το εσωτερικό των αυτιών μας είναι ευαίσθητα και πολύ επιρρεπή σε βλάβες, για αυτό θα πρέπει να αντισταθείτε στην ανάγκη να σκάψετε βαθιά για να αφαιρέσετε την κυψελίτιδα. Σύμφωνα με τον Lee, “Δεν πρέπει ποτέ να κολλήσετε τα δάχτυλά σας βαθιά στα αυτιά σας. Το δέρμα που καλύπτει το κανάλι του αυτιού είναι πολύ λεπτό. ​​”Αντί να επιχειρήσετε την αυτο-θεραπεία, ο Lee συνιστά να σας δει κάποιος ωτορινολαρυγγολόγος να εκτιμήσει τυχόν προβλήματα.

Advertisements

Κάτω τα χέρια από τη μύτη

Το εσωτερικό της μύτης σας περιέχει τα δικά του υγιή βακτηρίδια. Τοποθετώντας τα δάχτυλά σας εκεί, εισάγετε διαφορετικά βακτήρια, τα οποία είναι πιθανώς ανεπιθύμητα και μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις. Επιπλέον, τα χέρια σας θα μαζέψουν τα βακτήρια της μύτης και θα τα μεταδώσουν, κάτι που είναι ιδιαίτερα προβληματικό κατά τη διάρκεια της εποχής του ψύχους / γρίπης.

Κάτω τα χέρια από το στόμα

Το στόμα του μέσου ατόμου φιλοξενεί περίπου 34 έως 72 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Τα περισσότερα από αυτά είναι αβλαβή – μερικά είναι ακόμα ευεργετικά για την υγεία του στόματος – αλλά προσθέτοντας επιπλέον μικρόβια από τα χέρια παρεμποδίζετε την ισορροπία στο στόμα σας με αποτέλεσμα να αρρωστήσετε. Και αν είστε ήδη άρρωστος, το να αγγίζετε το στόμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να μεταφέρετε μικρόβια από το στόμα σας σε άλλους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή.

Κάτω τα χέρια από τον γλουτό

Πρέπει να πλένετε απαραιτήτως τα χέρια σας μετά την τουαλέτα: Το άγγιγμα της πρωκτικής περιοχής σας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάπλωση μικροβίων, ακόμη και επικίνδυνων E.coli. Σύμφωνα με τον Glenner Richardson, MD, διευθυντή εργαστηρίων μικροβιολογίας και αναλυτικής χημείας στο Microban, πρέπει να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά. “Η επαφή με την πρωκτική περιοχή του σώματος μπορεί να διευκολύνει τη μεταφορά ενός φυσιολογικού οργανισμού του γαστρεντερικού σωλήνα μέσω των χεριών που αγγίζουν, άμεσα ή έμμεσα, το στόμα ή τα μάτια “, λέει.

Αφαλός

Ξέρατε ότι ο αφαλός είναι το πιο βρώμικο μέρος του σώματος, σύμφωνα με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Επιστήμης; “Ο αφαλός φιλοξενεί έναν υψηλό πληθυσμό βακτηρίων,” λέει ο Δρ. Richardson. “Είναι σε μεγάλο βαθμό απρόσιτος, οπότε παραμένει βρώμικος ακόμα και μετά το ντους.” Το σχήμα του ομφαλού σας κάνει εύκολη τη συλλογή ακαθαρσιών. Ο Δρ. Richardson προειδοποιεί να μη αγγίζετε τον αφαλό με τα δάκτυλά σας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές λοιμώξεις.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα