Μην χασετε

Ασυνήθιστες και πρωτότυπες ιδέες για να βάψετε έναν τοίχο που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν

Η τάση του ενός τοίχου που ξεχωρίζει από τους άλλους δεν είναι καινούργια, ωστόσο συνεχίζει ακάθεκτη. Οι ιδέες είναι πολλές, με πιο συνηθισμένη αυτή που θέλει έναν ολόκληρο τοίχο σε διαφορετικό χρώμα από τους υπόλοιπους.

Αν παρ’ όλα αυτά δεν σας συγκινεί, ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω τοίχους που φεύγουν (αρκετά) από τα καθιερωμένα και υπόσχονται όχι μόνο να σας εντυπωσιάσουν, αλλά και να σας εμπνεύσουν για να τις εφαρμόσετε – αυτές ή και παρόμοιες – στο δικό σας σπίτι.

Ένας ονειρικός ομπρέ τοίχος

Αν θέλετε να βάλετε χρώμα στη ζωή σας, αλλά δεν θέλετε να το κάνετε σε όλους του τοίχους ενός δωματίου, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάψετε έναν από αυτούς με την τεχνική ομπρέ. Τουλάχιστον αυτό έκανε η Teri Clar, διακοσμήτρια, όταν αποφάσισε να μείνει σε αυτό το πολύ όμορφο σπίτι με τον σύντροφό της. Η ιδέα του να φύγει από τα όρια του τοίχου και να βάψει και ένα κομμάτι του διπλανού είναι σίγουρα ασυνήθιστη και ιδιαίτερα πρωτότυπη.

Βάψτε έναν τοίχο με την τεχνική ομπρέ.

Στο ίδιο διαμέρισμα, η ιδιοκτήτρια αποφάσισε να βάψει μπλε σκούρο τον τοίχο που βρίσκεται ανάμεσα στην τραπεζαρία και την κουζίνα. Μάλιστα, πάνω του υπάρχει και ένα παράθυρο που ενώνει τα δύο δωμάτια, δημιουργώντας έτσι μια όμορφη σύνθεση που συνδυάζει τον «σκούρο» τοίχο με την «ανοιχτή» ένωση των δύο χώρων.

Advertisements
Η τραπεζαρία με την κουζίνα χωρίζονται με έναν μπλε σκούρο τοίχο.

«Ανεβείτε» σε δημιουργικότητα

Όταν η Rhonda Drakeford αποφάσισε να μετακομίσει στο νέο της σπίτι στο Λονδίνο, και μάλιστα με ενοίκιο, προσπαθούσε να βρει τρόπο να το μεταμορφώσει οικονομικά. Για το υπνοδωμάτιό της επέλεξε το έντονο μπλε που βλέπετε στη φωτογραφία και δημιούργησε μια πυραμίδα με σκαλοπάτια που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι της. Το αποτέλεσμα ήταν ένα όμορφο και πρωτότυπο πλαίσιο που αναδεικνύει το κρεβάτι και σίγουρα προσθέτει πρωτοτυπία.

Το έντονο μπλε σε σχήμα πυραμίδας πλαισιώνει πολύ πρωτότυπα το κρεβάτι

Για την κουζίνα της είχε μία άλλη ασυνήθιστη ιδέα: αντί να βάψει μια λωρίδα τοίχου από το πάτωμα ως το ταβάνι, δημιούργησε μια καμάρα με χρώμα πάνω από το τραπέζι, που δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο και όμορφο αρχιτεκτονικό εφέ.

Ένα πολύ πρωτότυπο αρχιτεκτονικό εφέ.

Σκεφτείτε διαγώνια

Η Emily Moore, αρχιτεκτόνισσα, έχει διαλέξει τον συνδυασμό μπλε – άσπρο που είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικός στο σπίτι της. Είχε, μάλιστα, την ιδέα να βάψει τον τοίχο της διαγώνια γιατί το σχήμα αυτό της θύμιζε τα άνετα ρετιρέ του Παρισιού.

Ένας μπλε και… διαγώνιος τοίχος!

Όπως μπορείτε να δείτε, η ιδιαίτερη αυτή προσέγγιση δίνει στον χώρο της μια πολύ όμορφη ενέργεια και δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για να φιλοξενήσει τα πολύ ξεχωριστά έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα