Μην χασετε

Αστυνομικός στέλνει μήνυμα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα: «Εμείς σας φυλάμε – Εσείς φυλαχτείτε»

Την ώρα που όλη η χώρα έχει παρασυρθεί απ’ τον πυρετό του κορονοϊού, στα σύνορά μας, στον Έβρο, συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού να προστατευθούν αποτελεσματικά, απ’ άκρη σ’ άκρη, από τις προκλητικές κινήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι σκοπιές συνεχίζονται αμείωτες και εκατοντάδες ακρίτες περνούν τις ώρες τους στο καθήκον μέρα-νύχτα μακριά απ’ τους δικούς τους που ζουν καθημερινά σε ένα άλλο μέτωπο, εκείνο του ραγδαία μεταδιδόμενου ιού.

Advertisements

Αυτές τις μέρες, ένας από τους ακρίτες μας, αποφάσισε να ζητήσει από όλους μας να κάνουμε κουράγιο και να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των ειδικών για να βγούμε νικητές.

Ο Μιχάλης Αβέλλας, αστυνομικός απ’ τον Έβρο, έστειλε, ανήμερα των γενεθλίων του, ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες: «Εμείς σας φυλάμε στα σύνορα με αυταπάρνηση κι εσείς θέλουμε να μείνετε στα σπίτια σας να φυλαχτείτε.»

Και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο. Ο ίδιος, έχει μαζί του κι ένα φυλαχτό, ένα προσευχητάρι που τον βοηθάει να διατηρεί την πίστη του ισχυρή σε κάθε δύσκολη στιγμή. Όπως λέει, απευθυνόμενος σε όλους μας, του θυμίζει «ότι ο Θεός είναι παντού, δεν είναι μόνο μέσα στους Ναούς, αλλά βρίσκεται μέσα στην ψυχή μας».

Γι’ αυτό μας ζητά να προσέχουμε τον εαυτό μας και να ανοίγουμε την καρδιά μας στον Θεό «με μία απλή προσευχή» χωρίς να συνωστιζόμαστε στις εκκλησίες.

Τελειώνοντας, απευθύνει σε όλους μας λόγια ελπίδας και αισιοδοξίας: «Καλή αντάμωση πάλι! Θα γυρίσουμε νικητές και θέλουμε να σας βρούμε δυνατούς και γερούς, όπως σας αφήσαμε.»

Εμείς τον ευχαριστούμε κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και στα δύο μέτωπα που η χώρα μας έχει ανοιχτά αυτόν τον καιρό. Να περάσει σύντομα ο κίνδυνος του κορονοϊού, αλλά να ομαλοποιηθεί και η κατάσταση στα σύνορά μας για να επιστρέψουν οι ακρίτες μας στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα