Μην χασετε

Ασθενής με κορονοϊό αποκαλύπτει: «Το χειρότερο κομμάτι είναι ο ανεξέλεγκτος βήχας»

«Το χειρότερο κομμάτι είναι ο ανεξέλεγκτος βήχας» περιγράφει ο Andrew O’Dwyer, ο οποίος αναρρώνει έχοντας μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό έπειτα από ταξίδι για σκι στην Ιταλία, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Advertisements

«Έχω περάσει χειρότερη γρίπη, χωρίς αμφιβολία- αλλά δεν θα ήθελα να ξανακολλήσω» λέει στο BBC, ενώ βρίσκεται σε αυτο-απομόνωση στο σπίτι του στο δυτικό Λονδίνο.

Παρότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ο Andrew λέει πως το ότι νόσησε με τον κορονοϊό «δεν είναι κάτι που τον ανησυχεί» και προσθέτει πως ο πυρετός που είχε δεν ήταν διαφορετικός από τα τυπικά συμπτώματα της γρίπης. «Δεν με ανησύχησε» προσθέτει.

Όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, η σοβαρότητα των συμπτωμάτων ποικίλει σε μεγάλο βαθμό από ασθενή σε ασθενή. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και εκείνοι που έχουν υποκείμενα νοσήματα- όπως άσθμα, διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα- είναι πιο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά και να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο Andrew είχε ενημερωθεί πως δεν υπήρχε ο ιός στο θέρετρο όπου έμενε, ωστόσο 21 από τους 25 ανθρώπους στην ομάδα σκι στην οποία συμμετείχε βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Επιστρέφοντας από την Ιταλία στη Βρετανία, αποφάσισε να μείνει στο σπίτι και να αυτοαπομονωθεί προληπτικά, παρότι σε εκείνη τη φάση δεν είχε κανένα σύμπτωμα.

Κάποιοι από το γκρουπ του αρρώστησαν τις επόμενες δύο ημέρες, κι έτσι επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού ΕΣΥ.

«Έκανα την εξέταση πριν αρρωστήσω, επειδή είχαν κάποιοι άλλοι βρεθεί θετικοί. Τρεις ημέρες αργότερα ανακάλυψα πως ήμουν κι εγώ θετικός. Αλλά πέρασε πάνω από μία εβδομάδα για να εμφανίσω συμπτώματα» περιέγραψε.

Σε αυτά περιλαμβανόταν εξαντλητικός βήχας και υψηλός πυρετός που ανεβοκατέβαινε.

Advertisements

Όταν ολοκληρώσει την αυτο-απομόνωσή του, θα έχει συμπληρώσει 21 ημέρες κλεισμένος στο σπίτι του.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα