Μην χασετε

Αραιώνουν τα μαλλιά σου; 6 τρόποι για να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

Δεν συμβαίνει μόνο στους άντρες αυτή η… “καταστροφή”. Είτε οφείλεται σε στρες, είτε σε ασθένεια, ή στην… εποχή, υπάρχουν τρόποι να “σώσεις” την κατάσταση. Ιδού:

Advertisements

1. Λούσε τα μαλλιά σου με κρύο νερό

Δεν συμφωνούν όλοι ότι με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά κάποιοι ειδικοί για τα μαλλιά ισχυρίζονται ότι η αραίωση μπορεί να αποφευχθεί αν στο τέλος του λουσίματος χρησιμοποιείς δροσερό ή κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν οι πόροι στο δέρμα και τα μαλλιά βοηθούνται να φουσκώσουν ελαφρά ώστε να φαίνονται πιο πλούσια.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

2. Δοκίμασε τατουάζ φρυδιών

Δεν αποτελούνται μόνο τα μαλλιά μας από τρίχες αλλά και τα φρύδια μας. Εάν έχεις «Alopecia Universalis» – μια κατάσταση που προκαλεί απώλεια όλων των τριχών του σώματος – τότε η επανεμφάνιση των χαμένων μαλλιών είναι απίθανη. Ορισμένες γυναίκες με ολική απώλεια μαλλιών επιλέγουν να κάνουν τατουάζ στα φρύδια τους και φαίνονται υπέροχα.

3. Αναζήτησε τις υποβόσκουσες αιτίες

Υπάρχουν συχνά υποκείμενες αιτίες για τις απώλειες μαλλιών και μία από τις πιο συνηθισμένες είναι οι ορμονικές αλλαγές, οι οποίες μπορούν να προκληθούν από την εγκυμοσύνη, τον υπερδραστήριο θυρεοειδή ή την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης.

Επισκέψου το γιατρό σου για να εξετάσει τον θυρεοειδή σου ή αν αρχίζει η εμμηνόπαυση. Και αν διαπιστώσεις ότι υπάρχει μια υποκείμενη ορμονική αιτία, μην ανησυχείς, γιατί η απώλεια μαλλιών συχνά σταματάει όταν επανέλθει η ορμονική ισορροπία. Εάν η απώλεια μαλλιών σου προκαλείται από την εγκυμοσύνη, τότε συνήθως θα επανέλθουν στην κανονική τους πυκνότητα, μετά από αυτήν.

Advertisements

4. Δοκίμασε να τα φιλάρεις στο κομμωτήριο

Το φιλάρισμα μπορεί να δώσει μια αίσθηση όγκου στα μαλλιά που είναι λεπτά. Συνδυάζοντας αυτό το κούρεμα με μπούκλες, τα μαλλιά θα φαίνονται ακόμη πιο πυκνά και πλούσια.

5. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα

Χρησιμοποίησε τα σαμπουάν που αυξάνουν τον όγκο και ψέκασε τις ρίζες με λακ για να αυξήσουν τον όγκο όταν στεγνώσεις τα μαλλιά σου καθώς θα σηκωθούν από το τριχωτό της κεφαλής.

Απόφυγε τα conditioner και τα βαριά hair-spray που ισιώνουν τα λεπτά μαλλιά. Είναι σημαντικό να ελέγχεις τι γράφει πάνω η ετικέτα του σαμπουάν σου.

6. Κλείσε ραντεβού για ινδικό μασάζ κεφαλής

Oι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το ινδικό μασάζ στο κεφάλι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και συνεπώς ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Οι μασέρ χρησιμοποιούν καρύδα, αμύγδαλο, ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο για να θρέψουν τα μαλλιά ενώ παράλληλα αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος μέσω του μασάζ.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα