Μην χασετε

Απαράδεκτες εικόνες: Μαθητές κάνουν τηλεκπαίδευση φορώντας μπουφάν με ένα παλιό laptop και 2 κινητά σε καφενείο επειδή δεν έχουν ίντερνετ

Σε άλλη εποχή παραπέμπουν οι εικόνες της τοπικής κοινότητας Πεύκης στην Ηλεία, όπου οι μαθητές αναγκάζονται να συγκεντρωθούν και να συνδεθούν με την πλατφόρμα Webex σε εξωτερικό χώρο καφενείου, φορώντας μάσκες και μπουφάν.

Το καφενείο-ψησταριά βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και ανήκει στον πρόεδρο της κοινότητας. Άλλωστε είναι και το μόνο σημείο που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο και δεν υπήρχε εναλλακτική που θα επέτρεπε στα παιδιά να μετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Η εικόνα των 17 μαθητές τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, φορώντας μάσκες και μπουφάν, στον εξωτερικό χώρο ενός καφενείου, με μοναδικά μέσα ένα παλιό laptop και δύο κινητά, που στερεώνουν πάνω σε κολοκύθα, ως μόνο τρόπο για να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία προκαλεί θλίψη.

Μάλιστα ο ένας κάθεται δίπλα στον άλλον, μην τηρώντας ακόμη και τις αποστάσεις που θα κρατούσαν στην πραγματική αίθουσα.

Advertisements

Ο Γρηγόρης Ξουλεής πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης και ιδιοκτήτης του καφενείου, δημοσιοποίησε τις εικόνες για να καταδείξει το πρόβλημα. Αν και η πρωτοβουλία του έχει δεχθεί πολλά θετικά σχόλια, ο ίδιος ζητά άμεσα συνδέσεις ίντερνετ για τους μαθητές, όπως και να τους δοθούν laptop, που δεν διαθέτουν. Ο κ. Ξουλεής υπέβαλε το αίτημά του στη διευθύντρια του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά, που τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει τις διαδικασίες.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Ξουλεής αναφέρει:

«Ως πρόεδρος της Πεύκης θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για αυτές τις εικόνες με τα παιδιά του χωριού μου να κάνουν μάθημα έξω στο κρύο με μικρές οθόνες, στο μοναδικό χώρο που έχει ίντερνετ, ώστε να μην συνεχιστούν.

Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις από πέρυσι τον Νοέμβριο και ακόμα τίποτα.

Advertisements

Παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθείτε και να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους μας».

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα