Μην χασετε

Απαλλάξου οριστικά από τις κατσαρίδες στο σπίτι σου με 2 φυσικούς τρόπους

Δύο πράγματα δεν αντέχονται με τίποτα τώρα που έφτασε το καλοκαίρι, τα κουνούπια και οι κατσαρίδες. Είναι και η ζέστη, απλά ως αυτονόητο γεγονός δεν την αναφέρουμε μέσα σε αυτά. Και αφού βρήκαμε πώς να ξεφορτωθείς τα κουνούπια φέτος το καλοκαίρι –πάντα με έξυπνες και φυσικές λύσεις- ήρθε η ώρα να δούμε και για τις κατσαρίδες.

Και αλήθεια δεν υπάρχει τίποτα πιο ανατριχιαστικό –και αηδιαστικό ας μην κρυβόμαστε- από τις κατσαρίδες μέσα στο σπίτι. Άσε που αν τη δεις βράδυ μπροστά σου μπορεί να πάθεις και εγκεφαλικό από την τρομάρα σου. Γι’ αυτό λοιπόν, για να αποφύγουμε τέτοιες άβολες καταστάσεις σου έχουμε δύο λύσεις για να απαλλαγείς από αυτές με φυσικό τρόπο.

Τρόπος νο.1: Tea tree oil
Το tea tree oil (aka έλαιο τεϊόδεντρου) είναι ένα φυσικό συστατικό, που εκτός από την beauty ρουτίνα σου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις δουλειές του σπιτιού και συγκεκριμένα στο καθάρισμα. Αν λοιπόν η μικρή Τερέζα και η παρέα της σε επισκέπτονται συχνά το καλοκαίρι, ένεκα της ζέστης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις tea tree oil για να τις ξεφορτωθείς.

Πως; Ψέκασε με μερικές σταγόνες τεϊόδεντρου τα τοιχώματα από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες σου και οι κατσαριδούλες (και άλλα συμπαθή έντομα) δεν θα πλησιάσουν το σπίτι σου ποτέ ξανά.

Advertisements

Τρόπος vol.2: Αιθέριο έλαιο κυπαρισιού και μέντας
Μπορείς να αγοράσεις αιθέρια έλαια από οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα και να φτιάξεις το ακόλουθο σπιτικό απωθητικό για τις αγαπημένες σου -#not- κατσαρίδες μέσα σε 5 λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις να ανακατέψεις μισό φλιτζάνι του νερού αλατόνερο, μαζί με 8 σταγόνες έλαιο από κυπαρίσσι και δέκα σταγόνες έλαιο μέντας. Ρίξε αυτό το διάλυμα σε ένα άδειο μπουκάλι με βαποριζατέρ και ψέκασε τα μέρη όπου συναντάς συχνότερα τις κατσαρίδες.

Extra tip: Προτίμησε να βάλεις το διάλυμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι, αντί σε πλαστικό, καθώς μερικά από τα έλαια, μπορεί να λιώσουν το πλαστικό.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα