Μην χασετε

10 υπέροχα στούντιο που θα σας δώσουν ιδέες διακόσμησης και θα σας εμπνεύσουν

Πολλοί από εσάς ίσως μένετε σε ένα πολύ μικρό στούντιο. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σας κάνει να νιώθετε πως τα λίγα τετραγωνικά σας περιορίζουν και είναι ως ένα βαθμό αλήθεια. Ωστόσο, επειδή το διαμέρισμά σας είναι λιγότερο από 50 τ.μ., δεν σημαίνει πως πρέπει να φαίνεται σαν… φοιτητική εστία.

Advertisements

Ναι, δεν μπορείτε να αυξήσετε τα τετραγωνικά – εκτός αν γκρεμίσετε τους τοίχους του γείτονα – μπορείτε όμως, με έναν μικρό σχεδιασμό και τη σωστή διακόσμηση, να μεγιστοποιήσετε τον χώρο και να δημιουργήσετε ένα σπίτι στο οποίο θα χαίρεστε να πηγαίνετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που ακολουθούν για να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες.

Σε αυτό το υπέροχο στούντιο έχει θυσιαστεί λίγος χώρος από το κρεβάτι για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο καθιστικό. Το άνετο, όμως, καθιστικό μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά άτομα για μια βραδιά με παρέα και ταινίες.
Ένα πανέμορφο στούντιο που κινείται σε ανοιχτές παλ αποχρώσεις. Παρατηρήστε ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο κέντρο του, πράγμα που του δίνει την ευκαιρία να «αναπνέει» και να είναι άνετο.
Μπορεί το καθιστικό να είναι δίπλα στο κρεβάτι, αλλά ποιος μπορεί να πει ότι αυτό το στούντιο δεν είναι υπέροχο; Στα μεγάλα ατού του είναι το άπλετο φυσικό φως.
Μια πανέξυπνη διαρρύθμιση που εξοικονομεί χώρο από το κρεβάτι, τοποθετώντας το ανάμεσα σε… ντουλάπια! Το έντονο κίτρινο δίνει στον χώρο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Αυτό το πολύ κομψό στούντιο έχει χωριστεί στη μέση: αριστερά η κουζίνα και η τραπεζαρία, δεξιά το κρεβάτι και το καθιστικό που χωρίζονται με ένα μικρό έπιπλο. Πάνω στο έπιπλο μια κολώνα χρησιμεύει για να στηρίξει την τηλεόραση.
Αν το ταβάνι σας είναι λίγο ψηλότερο, τότε εμπνευστείτε από αυτό το πολύ έξυπνα διαρρυθμισμένο στούντιο, όπου το υπνοδωμάτιο βρίσκεται σε ξεχωριστή περιοχή που έχει πρόσβαση από μια μικρή σκάλα.
Αν βρίσκεστε συχνά εκτός σπιτιού και το στούντιό σας χρησιμεύει ως ο χώρος που κοιμάστε και κάνετε μπάνιο, γιατί να μην το διαμορφώσετε σαν ένα υπέροχο δωμάτιο ξενοδοχείου; Στα «συν», η φλοράλ ταπετσαρία.
Κομψό και έξυπνο: αυτό το στούντιο έχει βγάλει το κρεβάτι «από τη μέση» τοποθετώντας το μόνο του στο πάνω επίπεδο. Ο κάτω χώρος αξιοποιείται ως γραφείο, ενώ έχει ένα πολύ άνετο καθιστικό και μια μίνι – κουζίνα.
Αν δεν θέλετε να βλέπετε την κουζίνα από το κρεβάτι σας, ορίστε μια καλή ιδέα: οριοθετήστε τον χώρο με κουρτίνες και απολαύστε την ησυχία ενός πραγματικού υπνοδωματίου.
Ένα πραγματικά μικρό στούντιο που όμως βρήκε τον τρόπο να κάνει την διαρρύθμιση να λειτουργήσει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό κρύβεται στην πολυλειτουργική περιοχή που λειτουργεί ταυτόχρονα ως κρεβάτι, αλλά και ως χώρος καθιστικού!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα