Μην χασετε

Αν βλέπεις ένα από αυτά τα 5 σημάδια στον γάμο σου, τότε θα καταλήξει σε διαζύγιο κατά 90%.

Μήπως ο γάμος σου έχει τελειώσει εδώ και καιρό και εσύ ακόμα δεν μπορείς να το συνηδειτοποιήσεις; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Washington και από το Gottman Institute ασχολήθηκαν με την ψυχολογία γάμου και αποκάλυψαν τα 5 σημάδια που αν παρατηρήσεις στον γάμο σου είναι πιθανόν να καταλήξεις σε διαζύγιο με πιθανότητα 90%.

 

#1. Κριτική και παράπονα
Η κριτική που αφορά την προσωπικότητα του άλλου δεν είναι καλό σημάδι σε μια σχέση. Φυσικά από μόνο του αυτό το αρνητικό κριτήριο δεν λέει πολλά αλλά αν συνδυάζεται με κάποια από τα παρακάτω τότε κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου.

#2. Προσβολές
Οι προσβολές επίσης δεν είναι καλό σημάδι και συνήθως ακολουθούν μετά από μια κακή κριτική. Αν ο καλός σου ή εσύ νιώθετε την ανάγκη να προσβάλλεται ο ένας τον άλλον τότε θα πρέπει κάτι να κάνετε γι’αυτό γιατί η εξέλιξη της σχέσης σας δεν προμηνύεται καλή.

Advertisements

 

#3. Ανωτερότητα
Η ανωτερότητα σε έναν γάμο δεν χωράει και θα σου εξηγήσω αμέσως πώς το εννοώ. Το να θεωρεί ο ένας από τους δύο ότι είναι ανώτερος, πιο έξυπνος, πιο όμορφος από τον άλλον και να το δείχνει δεν είναι καλό σημάδι.

#4. Απόσταση
Όταν δημιουργείται απόσταση σε ένα ζευγάρι τότε ο ένας δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τον άλλον ή να ασοχληθεί μαζί του. Τότε δημιουργείται ρήξη και τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.

#5. Οι αρνητικές πράξεις και σκέψεις υπερνικούν τις θετικές
Ποιες είναι οι θετικές πράξεις; Τα αστεία που σας κάνουν να γελάτε μαζί, οι αγκαλιές, τα φιλιά, η υποστήριξη και το κουράγιο που δίνετε ο ένας στον άλλον. Αν λοιπόν στο τέλος της ημέρας τα αρνητικά συναισθήματα και λόγια είναι πιο πολλά από τα θετικά τότε δυστυχώς ίσως η σχέση σας να αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση.

Advertisements

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα