Μην χασετε

Αντώνης Καφετζόπουλος: «Βλέπω να κατηγορούν τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση ενώ έκανε ότι καλύτερο μπορούσε»

“Κι αναφέρω τον Γεράσιμο γιατί ξέρω τι άνθρωπος είναι, τι ακεραιότητα και τι ήθος έχει. Και έρχομαι και στην θέση του.”

 

Στην Real News και στον Βασίλη Μπουζιώτη έδωσε συνέντευξη ο Αντώνης Καφετζόπουλος κι αναφέρθηκε στο ελληνικό #Me Too αλλά και σε κάποια σχόλια που δέχθηκε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για το γεγονός ότι γνώριζε κάποια πράγματα.

 

Advertisements

Πως είδες όλο αυτό το “σκηνικό” του #Me Too;
Μιλάμε για τέσσερις πέντε ανθρώπους και για συμπεριφορές που κυμαίνονται από τα ανάρμοστα, την γαϊδουριά, μέχρι και πιθανώς και σε εγκληματικές πράξεις, γιατί έρχονται τα δικαστήρια για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Ακούστηκαν ανατριχιαστικά πράγματα. Στέκομαι όμως σε αυτό που σου είπα. Μιλάμε για τέσσερις πέντε ανθρώπους, δεν μιλάμε για πλειονότητα αλλά για μια μειονότητα κι ας πέρασε προς τα έξω πως η βρωμιά υπάρχει παντού στον χώρο. Δεν υπάρχει! Υπάρχει αξιοπρέπεια στον χώρο κι αυτοί οι λίγοι είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Να τονιστεί αυτό! Δεν είναι βρόμικο το θέατρο κι ας το λέρωσαν κάποιοι.

 

Η θέση σου είναι “μιλήστε, βγείτε και πείτε τα”;
Φυσικά! Εννοείται! Αλλά είναι θέμα του καθενός να μιλήσει, όταν αισθάνεται σίγουρος πως θέλει να μιλήσει… Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κάποιον να μιλήσει. Θα το κάνει όταν μπορέσει. Και από την άλλη βλέπω να κατηγορούν, ας πούμε, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση πως δεν μίλησε όταν υπήρξε σε δουλειά όπου γίνονταν αθλιότητες… Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Υπερασπίστηκε τον άνθρωπο στον οποίο έγινε μια επίθεση, δηλώνει πως, όταν του ζητηθεί, θα καταθέσει την πάσα αλήθεια και στα δικαστήρια. Δεν μπορούσε να βγει και να πει “θέλω να σας καταγγείλω ότι ο τάδε συνάδελφος δέχθηκε μια επίθεση”. Αν τον διέψευδε εκείνος, θα ήταν εκτεθειμένος ως … συκοφάντης.

Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Κι αναφέρω τον Γεράσιμο γιατί ξέρω τι άνθρωπος είναι, τι ακεραιότητα και τι ήθος έχει. Και έρχομαι και στην θέση του. Τι θα έκανα αν ήμουν μπροστά. Θα προσπαθούσα να μην κακοποιηθεί παραπάνω ο άνθρωπος, θα τον συμβούλευα να δει έναν δικηγόρο και θα το άφηνα και στην δική του ευχέρεια να μιλήσει ή να μη μιλήσει. Κι αν χρειαζόταν την όποια βοήθεια- στήριξή μου μετά, θα ήμουν στο πλευρό του!

Advertisements

 

Εσύ έπεσες θύμα λεκτικής βίας στο θέατρο ή όχι;
Ναι, έχω πέσει θύμα κακών και … γαϊδουρινών συμπεριφορών αλλά ήμουν κι εγώ λίγο ζωηρός, οπότε τα βρίσκαμε στο τέλος ή δεν τα βρίσκαμε… Με κάποιους συναδέλφους έχω επιλέξει να μην συνεργάζομαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν μιλάω μόνο για αυτούς που ακούγονται πράγματα. Μιλάω και για άλλους. Δεν μου αρέσει το ύφος, το στυλ τους, το τουπέ τους και δεν δούλεψα μαζί τους.

 

Πηγή

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα