Μην χασετε

Αντηλιακό και Make Up: O σωστός τρόπoς για να τα εφαρμόσετε μαζί στο πρόσωπό σας

Το αντηλιακό είναι το απαραίτητο προϊόν περιποίησης και φροντίδας του σώματός μας, και το πρόσωπό μας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσον αφορά το σώμα μας, τα πράγματα είναι απλά. Στην περίπτωση του προσώπου όμως τα ζητήματα είναι περισσότερα.

 

Μπορεί η εφαρμογή του αντηλιακού τις πρωινές ώρες που τρέχουμε με δουλειές ή τις ώρες που είμαστε στην παραλία να είναι απλή υπόθεση, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όταν πρόκειται να κάνουμε μια επίσημη εμφάνιση και άρα να προσθέσουμε στη βάση μας προϊόντα μακιγιάζ.

Τις περισσότερες φορές, ο συνδυασμός του αντηλιακού με το make up μας ταλαιπωρεί αρκετά διότι μετατρέπουμε τη βάση του προσώπου μας σε έναν ανεπιθύμητο γυαλιστερό καμβά. Ωστόσο, αν θέλετε να προστατέψετε το πρόσωπό σας, ταυτόχρονα να καλύψετε όλες τις ατέλειες και το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό, σας έχουμε τη λύση.

Advertisements

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε όλα τα πιθανά ερωτήματα που σας βασανίζουν σχετικά με αυτά τα δύο προϊόντα.

 

Πόσο αποτελεσματικό είναι το αντηλιακό σε συνδυασμό με το make up;

Η αλήθεια είναι ότι όλες έχουμε αναρωτηθεί έστω μια φορά στη ζωή μας αν η μίξη αντηλιακού με make up είναι καλή για την επιδερμίδα μας και αν το αντηλιακό εξακολουθεί να παρέχει προστασία.

Η απάντηση σε αυτή την απορία είναι… ΝΑΙ. Το αντηλιακό συνεχίζει να έχει προστατευτική δράση ακόμα και με τo make up, αρκεί να βάλoυμε μια γεναιόδωρη ποσότητα. Σε περίπτωση που προτιμάτε τα foundation που περιέχουν αντηλιακή προστασία, καλό θα ήταν να βάλετε αρκετές στρώσεις ακόμα και αν το αποτέλεσμα μοιάζει φορτωμένο. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε απόλυτα σίγουρες ότι η επιδερμίδα σας δεν θα πάθει τίποτα. Τέλος, προκειμένου να καλύψετε τη γυαλάδα που λογικά θα έχει δημιουργηθεί, ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με λίγη πούδρα.

Advertisements

 

Ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων καθημερινής φροντίδας;

Ακόμα ένα ερώτημα που μας βασανίζει συνεχώς είναι η σειρά που πρέπει να βάζουμε τα προϊόντα στο πρόσωπό μας. Οι ειδικοί προτείνουν πρώτα να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας, έπειτα να προσθέτουμε το αντηλιακό και ύστερα το foundation και ό,τι άλλο επιθυμούμε. Καλό θα ήταν να αφήνουμε λίγο χρόνο στο δέρμα να απορροφήσει το εκάστοτε προϊόν πριν εφαρμόσουμε το επόμενο.

 

Φυσικό ή χημικό αντηλιακό;

Αυτό εξαρτάται από εσάς. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα αντηλιακό αφενός κατάλληλο για όλες τις ώρες και αφετέρου που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Extra tipΝα θυμάστε ότι οι δείκτες προστασίας που αναγράφονται πάνω σε κάθε αντηλιακό είναι σημαντικοί. Για παράδειγμα, ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι ικανό να σας προστατέψει περισσότερο από ένα με χαμηλότερο. Επί πρόσθετα, αν εφαρμόσετε στο δέρμα σας ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 15 και ένα με 25, δεν ισοδυναμούν με την προστασία που θα σας προσέφερε ένα αντηλιακό με 40 δείκτη προστασίας.

Advertisements

 

πηγή

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα