Μην χασετε

Αλόη: Τα οφέλη της για τα δόντια και τα ούλα

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει την αλόη με σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών και της επιδερμίδας.

Advertisements

Το φυτό είναι γνωστό για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της ξηρότητας του τριχωτού, αλλά και της ανακούφισης από τα συμπτώματα της ξηροδερμίας του σώματος.

Λόγω της αντιφλεγμονώδους και αντιβακτηριακής δράσης της, η αλόη μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Μειώνει τη φλεγμονή των ούλων: Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλόη βελτιώνει την υγεία των ούλων. Χρησιμοποιώντας τη στο πλαίσιο θεραπείας για τη φλεγμονή των ούλων, βοηθά στην ανάπλαση των ιστών. Μπορεί επίσης να μειώσει την πλάκα που σχηματίζεται στα δόντια.

Λευκαίνει τα δόντια: Η αλόη μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα δόντια σας λευκότερα. Αν και δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις γι’ αυτό, η μείωση της πλάκας, η οποία κιτρινίζει τα δόντια, βοηθά έμμεσα στη λεύκανση των δοντιών.

Σταματά τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα: Έρευνες έχουν δείξει ότι η αλόη σκοτώνει τα βακτήρια που ζούνε στο στόμα. Τέτοια βακτήρια είναι ο Στρεπτόκοκκος μιούτανς (Streptococcus mutans), ο οποίος αποτελεί την αιτία της τερηδόνας και της φθοράς τω δοντιών.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα