Μην χασετε

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Eχω δεχτεί σeξουαλική παρενόχληση από διευθυντή καναλιού – «Ήταν γελοίος ο τύπος»»

Τη δική της εξομολόγηση με αφορμή τις τελευταίες καταγγελίες για σeξουαλικές παρενοχλήσεις στην Ελλάδα έκανε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Η γνωστή παρουσιάστρια μίλησε στην εκπομπή Love It και αποκάλυψε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα σeξουαλικής βίας και σeξουαλικής παρενόχλησης.

 

«Μου την έπεφτε ένας διευθυντής. πολύ γελοίος τύπος. Όταν άρχισε να με πλησιάζει με άλλον τρόπο και να απαιτεί άλλα πράγματα από εμένα, του είπα ότι δεν βγαίνω με διευθυντές τα βράδια. Θα είμαι στο γραφείο στις 9 το πρωί. Και μου λέει τότε: “Τώρα που σε βλέπω λίγο πεταχτά είναι τα αυτιά σου. Πώς κάνεις τηλεόραση;” Το είπα σε όλους και δεν έκανα ποτέ ξανά ραντεβού με τον ίδιο διευθυντή», αποκάλυψε αρχικά η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Και συνέχισε: «Σκεφτείτε να ήμουν μόνη, μάνα με ένα μισθό που πρέπει να βγάλει το ψωμάκι της και να πληρώσει το νοίκι της. Εγώ μπορούσα να τα αφήσω όλα και να γυρίσω πίσω στη Σουηδία. Έγινε με πολλές κοπέλες και μόνο μία είχε το θάρρος και τελικά τον κατήγγειλε».

Advertisements

Ενώ, αναφέρθηκε και στο περιστατικό βίας που υπέστη: «Έχω δεχθεί και σeξουαλική βία και παρενόχληση. Γιατί τώρα; Γιατί χρειαζόμασταν στην Ελλάδα τόσο πολύ χρόνο. Γιατί είναι τόσο βαθιά ριζωμένη η πατριαρχία. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω γιατί κάνετε μια χάρη στις αδελφές και στις κόρες μας και στην επόμενη γενιά, ώστε να μην δεχθεί κανείς σeξουαλική παρενόχληση.

 

Δεν είναι μόνο τα δέκα ονόματα που κυκλοφορούν. Είναι πολλά περισσότερα. Είναι συστημικό το πρόβλημα. Γιατί λέμε ότι φταίει το θύμα και όχι ο θύτης. Στην Ελλάδα τη ντροπή την κουβαλά το θύμα».

 

Advertisements

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα