Μην χασετε

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Η συγκλονιστική συνάντησή της με τον νεοναζί που την απειλούσε

Αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου, που εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στην Σουηδία, πως έχει στοχοποιηθεί από νεοναζί, οι οποίοι, όχι μόνο την είχαν επικηρύξει και ζητούσαν την απέλασή της, αλλά απειλούσαν και την ίδια της τη ζωή!

«Με απειλούν με ομαδικό βιασμό, με σεξουαλικά βασανιστήρια. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω το πρωί με λεκτική βία και κοιμάμαι με σεξιστικά, ρατσιστικά σχόλια στο κεφάλι μου» έλεγε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια σε βίντεο που δημοσίευσε πριν ένα χρόνο, ενώ, σε συνέντευξή της στο People είχε αποκαλύψει πως κατέθεσε μήνυση.

Χωρίς να το περιμένει ούτε η ίδια, ένας από τους νεοναζί που την απειλούσαν, ο 30χρoνος Martin Karlsson, της έστειλε email, ζητώντας της να τον συγχωρέσει, καθώς κατάλαβε το λάθος του και αποχώρησε από την Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης, όπερ και εγένετο σε συνάντηση που είχαν!

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η παρουσιάστρια, με ένα συγκλονιστικό άρθρο της στην εφημερίδα DeutscheWelle, στο οποίο περιγράφει όσα διαδραματίστηκαν.

Advertisements

«Τηλεφώνησα αμέσως στον Martin. Νομίζω ότι σε αυτούς τους πολωμένους καιρούς χρειάζονται γέφυρες. Εκείνοι που αποφασίζουν να αλλάξουν συμπεριφορά και στάση χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο Martin ζει στο Varnamo, σχεδόν τέσσερις ώρες νότια της Στοκχόλμης με το αυτοκίνητο. Του πρότεινα να συναντηθούμε για έναν καφέ. Ένας φίλος μου που ήξερε ότι ζούσα με απειλές για δεκαετίες χωρίς προστασία, με προειδοποίησε: “είσαι τόσο αφελής, θα μπορούσε να είναι παγίδα, δεν αρχίζεις να αγαπάς ξαφνικά όλους όσους μισούσες”. Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τους ανθρώπους. Φοβάμαι το μίσος. Και αυτό που κάνει στους ανθρώπους. Λίγες ώρες αργότερα, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου συνάντησα έναν από τους ανθρώπους που απειλούσε τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου. Ο Martin ήταν ενεργός νεοναζί από την ηλικία των 16 ετών. Σταμάτησε το 2016. Τώρα είναι 30 ετών. Αρχίσαμε με αυτό που έχουμε και οι δυο κοινό: τώρα και εκείνος απειλείται από τους Ναζί», αναφέρει η Αλεξάνδρα.

Μετά από αρκετή συζήτηση, οι δυο τους συμφιλιώθηκαν δίνοντας σε όλους το μήνυμα της συγχώρεσης: «σας συγχώρεσα από τη στιγμή που έλαβα το email σας. Η συγχώρεση είναι απελευθερωτική», του είπε στο τέλος!

 

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα