Μην χασετε

Αλεξάνδρα Παντελάκη: «Εγώ κατάθλιψη έπαθα γιατί στριμώχτηκα πολύ από σκηνοθέτη…»

“Εγώ φαίνεται πως δεν τα κατάφερα. Πάντα υπάρχει μια αφορμή που ανοίγει η καταβόθρα της κατάθλιψης…”

«Εγώ κατάθλιψη έπαθα γιατί στριμώχτηκα πολύ από σκηνοθέτη… Δεν θα πω το όνομά του. Είμαι ευάλωτη, έχω έναν πανικό και ο σκηνοθέτης επάυξησε τον πανικό αυτό… Δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος», εξομολογείται η Αλεξάνδρα Παντελάκη στο περιοδικό Λοιπόν και τη Ρενέ Σαραντινού. Η ηθοποιός περιγράφει στη συνέχεια πώς διαχειρίστηκε το πρόβλημα με την κατάθλιψη.

Σου συνέβη σε μικρότερη ηλικία; Όχι, έγινε σε μεγάλη ηλικία, είναι φοβερό συναίσθημα αυτό. Έχω ένα νευρικό σύστημα το οποίο ταλαιπωρώ από το 1972. Το νευρικό σύστημα του ηθοποιού είναι το όργανό του, παίζει με τα νεύρα του. Αν 2-3 φορές νιώσεις απόρριψη, τρομάζεις.

Με την πάροδο του χρόνου δεν διαχειρίζεσαι καλύτερα το συναίσθημα; Εγώ φαίνεται πως δεν τα κατάφερα. Πάντα υπάρχει μια αφορμή που ανοίγει η καταβόθρα της κατάθλιψης, οπότε μετά βγαίνουν ανασφάλειες από τα παιδικά σου χρόνια, αδιανόητα πράγματα, αλλά είναι κάτι που θεραπεύεται και δεν πρέπει να το κρύβουμε.

Advertisements

Πέρασε καιρός για να το θεραπεύσεις; Ουσιαστικά θέλει να ζητήσεις βοήθεια από γιατρό, μόνο από ειδικό και να μην πεις: «Θα το πω σε μια φίλη μου». Με αγωγή, με σεροτονίνη. Δεν είναι ντροπή, θεραπεύεται. Έτσι έγινα καλά και τώρα όλα είναι μια χαρά.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα