Μην χασετε

Αλέξης Κούγιας: Θα πήγαινα να αναστήσω την εκπομπή του Λάκη, αν μου έδινε €500.000

Συνέντευξη – ποταμός του γνωστού ποινικολόγου – «Ρίχνει το γάντι» στον Λάκη Λαζόπουλο, τον καλεί σε δημόσιο διάλογο ενώ μιλάει για όλα: Την  κόντρα με τον ηθοποιό, το επεισόδιο στον Ρέμο,  το «Therapin», την υπεράσπιση του Κορκονέα, αλλά και το τακούνι που τον πλήγωσε

Advertisements

Στη συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε ο γνωστός ποινικολόγος στο «ΘΕΜΑ» πετάει το γάντι στον Λαζόπουλο καλώντας τον σε μονομαχία σε ουδέτερο τηλεοπτικό πλατό, απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και επιμένει ότι δεν χειροδίκησε εκείνο το βράδυ στον Ρέμο: «Τον έπιασα από τα ρούχα και τον σήκωσα για να φανεί η διαφορά μας γιατί είναι πιο χαμηλού ύψους»

 

Τελικά, αυτή η κόντρα όχι μόνο κρατάει χρόνια, αλλά εσχάτως βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, μετά την εκρηκτική συνάντησή τους στο «Αθηνών Αρένα» πριν από δύο εβδομάδες, πέρασαν στη φάση των λεκτικών αντεγκλήσεων, γράφοντας ένα ακόμη επεισόδιο στο δωδεκαετές σίριαλ της θυελλώδους σχέσης τους.

Ο ηθοποιός αφιέρωσε ένα δεκάλεπτο στην πρεμιέρα του «Αλ Τσαντίρι» στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σατιρίζοντας κατά την άποψη και αισθητική του τον Αλέξη Κούγια για να πάρει απάντηση από τον γνωστό δικηγόρο μέσω του «ΘΕΜΑτος» ότι τον καλεί σε τηλεοπτική μονομαχία. «Αν θέλει μια δημόσια συζήτηση, ας επιλέξει μια άλλη εκπομπή να πάμε και οι δύο. Οπου ο ίδιος επιθυμεί.

 

Ας βρει μια άλλη εκπομπή να πάμε και οι δύο», δήλωσε χωρίς φυσικά να αφήσει αναπάντητα όσα είπε στο επίμαχο δεκάλεπτο ο Λάκης Λαζόπουλος αλλά και όσα διαδραματίστηκαν το επίμαχο βράδυ στο μαγαζί όπου εμφανίζονταν ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή. «Μαζί του θα ασχοληθώ και ποινικά και αστικά. Δεν είχα ασχοληθεί τόσα χρόνια γιατί έχουν παραγραφεί τα αδικήματα αυτά.

Ομως τώρα, μετά την εκπομπή αυτή και τα ψέματα που είπε, έχει διαπράξει εις βάρος μου ποινικά αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημίσεως διά του Τύπου και της προσβολής προσωπικότητας», εξηγεί ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το σκηνικό στο «Αθηνών Αρένα» ξεκαθαρίζει: «Δεν χειροδίκησα εναντίον του. Ούτε τον χτύπησα ούτε τίποτα. Αυτό που του είπα, και να το γράψετε, είναι: “Σήκω πάνω, μωρή! Σήκω πάνω, μωρή, να μετρηθούμε, που τόσα χρόνια με δυσφημείς και με παραμορφώνεις!”».

 

Advertisements
Ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε τον Λάκη Λαζόπουλο ότι είπε ψέματα περιγράφοντας το περιστατικό επί ένα δεκάλεπτο στην εκπομπή του και τον κάλεσε σε τηλεοπτική μονομαχία με την προϋπόθεση αυτή να γίνει σε ουδέτερο έδαφος

 

Πρόσκληση σε debate

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Αλέξης Κούγιας δεν θέλει να κλείσει ο κύκλος Λαζόπουλου προτού οι δύο άνδρες δώσουν οριστικές εξηγήσεις. Του πετάει αποφασιστικά το γάντι όχι για να βρεθούν σε κάποιον κλειστό χώρο, αλλά σε ένα τηλεοπτικό πλατό προκειμένου να επιλύσουν τις όποιες διαφορές τους με δημόσιο διάλογο. «Αν θέλει, επειδή κάνει έναν μονόλογο, εγώ ήμουν διατεθειμένος να πάω στην εκπομπή του. Ημουν στο παρελθόν διατεθειμένος να πάω».

– Αν σας καλούσε θα πηγαίνατε;
Οχι τώρα. Θα έκανα μια συζήτηση τότε που είχε τηλεθεάσεις της τάξεως του 50%-60% και με δυσφημούσε ακραία. Τώρα τι να κάνω; Να του αναστήσω την εκπομπή του; Φαντάζεστε μια πρόσκληση δική μου στον Λαζόπουλο τι θα γινόταν; Βεβαίως αν μου έδινε 500.000 ευρώ θα πήγαινα…  Γιατί τώρα δεν θα είχα κανέναν λόγο να πάω στην εκπομπή του. Τότε που έπρεπε δεν με κάλεσε.

 

Τώρα είμαι βέβαιος πως θα το έκανε. Αν θέλει μια δημόσια συζήτηση, λοιπόν, ας επιλέξει μια άλλη εκπομπή να πάμε και οι δύο. Οπου ο ίδιος επιθυμεί. Ας βρει μια άλλη εκπομπή να πάμε και οι δύο. Και να σταθούμε και δίπλα και να αρχίσουμε και να μιλάμε για να μη λέει αυτά που του γράφουνε, αλλά αυτά που μπορεί να πει ο ίδιος, για να φανεί και η πραγματική του προσωπικότητα σε έναν διάλογο.

– Μπορείτε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας στην περίπτωση που τον αντικρίσετε;
Δεν έχω πλέον κανέναν λόγο να αντιδράσω. Ηδη νομίζω πως από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το επεισόδιο έδειξε πολλά. Γιατί κανονικά, με αυτό το επεισόδιο δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κανείς. Αλλωστε και οι δύο καθίσαμε μετά το επεισόδιο για πέντε ώρες στον ίδιο χώρο σε απόσταση δέκα μέτρων. Αν λοιπόν ένιωθε ο ίδιος ότι διεπράχθη ένα αδίκημα εις βάρος του θα έπρεπε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Να κάνει μια μήνυση και να επικαλεστεί και μαρτυρίες ανθρώπων.

 

Advertisements

– Στην εκπομπή, πάντως, υπονόησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον σας.
Αν είχε συμβεί κάτι, με ένα απλό τηλεφώνημα θα ερχόταν η Αστυνομία να με συλλάβει και αυτομάτως να έχει και αυτός το επιχείρημα ότι κάτι συνέβη – εγώ άλλωστε δεν έφυγα, πέντε ώρες έμεινα εκεί. Ομως το να περάσουν δέκα ημέρες, να διαφημίζει στην εκπομπή του και να βγάλει και τρέιλερ ότι θα αναφερθεί σε εμένα για να ανεβάσει την τηλεθέαση, αυτό δείχνει και την ποιότητα του ανθρώπου.

Ενα  υποτιμητικό γι’ αυτόν, όπως το παρουσίασε, επεισόδιο, αντί να το χειριστεί με τον νόμιμο τρόπο -είχε δικαίωμα μέσα σε 48 ώρες να κάνει μήνυση να με συλλάβουν και να οδηγηθώ στο Αυτόφωρο- δεν το έκανε, γιατί αν πηγαίναμε στο Αυτόφωρο θα έπρεπε να εμφανιστούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ο δικαστής να ακούσει τι έγινε. Ομως δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά και μέσω της εκπομπής του είπε ότι θα στραφεί δικαστικά.

 

«Σήκω, μωρή, να μετρηθούμε…»

 

– Μετά από αυτή τη θερμή συνάντηση στο «Αθηνών Αρένα» η κατάσταση από τη δική σας πλευρά είχε αρχίσει να εκτονώνεται.
Από την πρώτη στιγμή και μετά από αυτή τη φραστική επίθεση που έκανα εναντίον του…

– Ο ίδιος, όμως, ήταν πολύ παραστατικός στην εκπομπή του και επιμένει ότι τον πιάσατε από τον λαιμό.
Εχω τονίσει ότι δεν χειροδίκησα εναντίον του και το τονίζω και πάλι.

– Επικαλείται το υλικό των καμερών που δείχνει το σκηνικό…
Δεν χειροδίκησα εναντίον του. Ούτε τον χτύπησα, ούτε τίποτα. Τον έπιασα από τα ρούχα από πίσω όπως καθόταν, αφού με είδε για να τον σηκώσω. Η σκηνή είναι αυτή. Για να φανεί και η διαφορά ύψους που έχουμε μεταξύ μας, γιατί είναι πιο χαμηλού ύψους. Αυτό έγινε ακριβώς. Και του είπα το εξής: «Σήκω πάνω, μωρή, να μετρηθούμε!». Αυτό του είπα και να το γράψετε.

 

«Σήκω πάνω, μωρή, να μετρηθούμε που τόσα χρόνια με δυσφημείς! Με παραμορφώνεις και με δυσφημείς». Δεν  τον ακούμπησα καθόλου, δεν τον χτύπησα για έναν και μόνο λόγο: Τι να χτυπήσεις από αυτόν; Μπροστά μου είδα ένα τρομοκρατημένο ανθρωπάκι. Και επειδή επικαλείται τις κάμερες, όποιος δει θα καταλάβει αν αυτά που λέει είναι αληθή. Γιατί είπε και διάφορα άλλα, ότι δεν σηκώθηκε πάνω.

– Είπε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του γιατί θα γινόταν φασαρία.
Αυτό δεν θέλω να το σχολιάσω. Δεν θέλω να σχολιάσω έναν άνθρωπο ο οποίος υποκρίθηκε τότε για να μην πάει στρατιώτης και καλό θα ήταν να φέρει και στην επιφάνεια τα χαρτιά γιατρών και ψυχιάτρων που έχει επικαλεστεί για να αποφύγει τον στρατό. Αυτό που θέλω να τονιστεί είναι ότι η Μαρινέλλα δεν είχε καμία συμμετοχή. Το «κάτσε κάτω, ρε!» είναι δική του  δημιουργία.

Υπάρχει τέτοιος σεβασμός από τη Μαρινέλλα προς εμένα και από εμένα προς τη Μαρινέλλα εδώ και 40 χρόνια, που όχι δεν θα τολμούσε να πει ποτέ τέτοιο πράγμα, αλλά ούτε καν θα διενοείτο να το πει. Με έχει παντρέψει, έχει βαφτίσει χριστιανή την πρώτη μου γυναίκα και είμαστε μαζί σε όλα τα δύσκολα. Και τα δικά της και τα δικά μου. Ο μόνος που συμμετείχε στο επεισόδιο φοβούμενος μήπως εξελιχθεί σε σοβαρό είναι ο Ηλίας Πολιτάκης, ο διευθυντής του «Υγεία», ο οποίος είναι και προσωπικός γιατρός μου.

 

 

Ο Κορκονέας, η τακουνιά και το «Therapin»

Στο μικροσκόπιο του Αλέξη Κούγια μπήκε και το σατιρικό δεκάλεπτο του Λάκη Λαζόπουλου. Αν και ο ίδιος εξηγεί ότι δεν το είδε, εντούτοις σχολιάζει ένα προς ένα τα επίμαχα σημεία. «Αυτή η ιστορία ανεβάζει την τηλεθέαση του Λαζόπουλου. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αντιδράσω, άλλωστε βάσει των μετρήσεων της AGB, την είδαν ελάχιστοι. Ζητήσαμε από το OPEN αντίγραφο και ήδη έχουμε επικοινωνήσει με τη η νομική υπηρεσία για να το πάρουμε.

Οι συνεργάτες μου με πληροφόρησαν ότι εκπομπή του κινήθηκε σε τρία πλαίσια: Για άλλη μία φορά προσπάθησε να με συκοφαντήσει λέγοντας τερατώδη ψέματα για τον τρόπο που υπερασπίστηκα τον αστυνομικό Κορκονέα, για την κατασκευασμένη από αυτόν ιστορία του δήθεν χτυπήματος με τακούνι από την πρώην σύζυγό μου, υπόθεση για την οποία υπάρχει δικογραφία από την οποία αποδεικνύεται ότι με χτύπησαν με σιδηρογροθιά οι μπράβοι ενός επιχειρηματία και τερατώδη ψέματα για την υπόθεση του “Therapin”.

 

Αυτοί που βλέπουν πια τον Λαζόπουλο, όπως ανεδείχθη από τις μετρήσεις της AGB, είναι ένας κόσμος ο οποίος ακόμα και αν σε δυσφημήσει κάποιος δεν είναι ο κόσμος που σε ενδιαφέρει η κρίση του και απεδείχθη και από το ποσοστό τηλεθέασης το οποίο ήταν μηδαμινό. Από ό,τι πληροφορήθηκα, είδαν την εκπομπή του, εκτός του μέρους που με αφορούσε, περίπου 7%-8%. Χρησιμοποιώντας την προσωπικότητά μου, ανέβασε τα ποσοστά του.

Αλλά επειδή ο ίδιος διατείνεται ότι θα στραφεί εναντίον μου δικαστικά για αυτό που συνέβη στο “Αρένα”, είμαι αναγκασμένος και την προσωπικότητά μου να προστατέψω, αλλά, το κυριότερο, να πάρει κι αυτός ένα μάθημα που θα έχει συνέπειες και στην τσέπη του γιατί, κατά την άποψη μου, μόνο αυτό τον ενδιαφέρει».

 

– Εχει κάνει σχόλιο για το ζήτημα των ουσιών.
Ποτέ δεν έχω πει ότι τον έχω δει να κάνει χρήση. Εχω πει ότι τον έσωσα από τη δυσφήμηση του να είναι σε ένα σκάφος με κοκαΐνη. Σε ό,τι αφορά το θέμα της χειροδικίας, τι να χτυπήσω; Εναν άνθρωπο ο οποίος, για να μην πάει στον στρατό, έχει χρησιμοποιήσει ακραίες ιατρικές βεβαιώσεις που καλό θα είναι στην εκπομπή του να τις φέρει στην επιφάνεια. Να δει τι λένε οι γιατροί γι’ αυτόν. Οι γιατροί που ο ίδιος επικαλέστηκε για να μην πάει στρατιώτης με τότε υπουργό Δικαιοσύνης τον Βαγγέλη τον Γιαννόπουλο. Ας φέρει λοιπόν στην επιφάνεια το ποιους γιατρούς χρησιμοποίησε γι’ αυτές τις βεβαιώσεις…

– Για τον Κορκονέα και το «Therapin»;
Ανέλαβα τον Κορκονέα, γιατί είχε εξοστρακιστεί η σφαίρα και χτύπησε τον άτυχο Γρηγορόπουλο. Αν είχα μια εν ψυχρώ δολοφονία, δεν θα αναλάμβανα. Λέει ψέματα και για τον Κορκονέα, και για τη δήθεν τακουνιά που είναι δική του κατασκευή, και για το «Therapin». Σε μένα οφείλει, μέσω της απολογίας που έκανα στον βασικό κατηγορούμενο, τη μη εμπλοκή του στην υπόθεση. Ποτέ δεν έχω πει γι’ αυτόν ότι κάνει χρήση ναρκωτικών.

Εχω πει ότι ήταν μαζί με τους υπολοίπους επώνυμους μέσα σε ένα σκάφος που ήταν γεμάτο κοκαΐνη και που ο ιδιοκτήτης του ήταν σε τέτοιο χάλι που λόγω της καταχρήσεως των ναρκωτικών δεν μπορούσε να απολογηθεί. Και την απολογία την έκανα εγώ, όπως είχα δικαίωμα τότε ως δικηγόρος.

Advertisements

 

Και το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει αυτός είναι γιατί από τόσα σκάφη φίλων του διάλεξε μαζί με τους υπολοίπους να μπουν σε ένα μικρό σκαφάκι 27 μέτρων, που μόνο που έβλεπες τον ιδιοκτήτη του καταλάβαινες τι συνέβαινε. Ο,τι είχε να γίνει σε προσωπικό επίπεδο με μένα και τον Λαζόπουλο έγινε, εκτός αν ξεκινήσει πάλι τα ίδια. Ολη η κοινωνία ξέρει και το ύψος και το κύρος μου και τις αρχές μου.

Από δω και πέρα δεν θα αντιδρώ. Και αυτή είναι η τελευταία συνέντευξη που δίνω – να το τονίσετε αυτό. Ελπίζω να καταλάβει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί έναν άνθρωπο σαν και μένα για να ανεβάζει τηλεθέαση. Η κρίση μου είναι πως ό,τι και να κάνει από δω και πέρα το συγκεκριμένο πρόσωπο, όσο και να τον βοηθήσει το κανάλι, όσο και να τον βοηθήσει ένας κύκλος που τον στηρίζει χρόνια, αυτό που ισχύει για τη δική του καριέρα αποτυπώνεται στη φράση: Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί!

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα