Μην χασετε

Ακόμα ένας λόγος να πεις το «ναι» στο τρέξιμο – Να πώς επιδρά στο μυαλό σου

Οι επαγγελματίες trainers συμφωνούν πως το τρέξιμο είναι μία από τις καλύτερες –αν όχι η καλύτερη όλων- μορφή αερόβιας άσκησης.

Advertisements

Θεωρείται ο καλύτερος τρόπος για ενεργοποίηση των μυών ολόκληρου του κορμιού μας, ο οποίος μάλιστα έχει συνδεθεί με την τεράστια απώλεια θερμίδων.

Δεν είναι άγνωστο πως ο αριθμός των θερμίδων μου καίμε είναι σαφώς μεγαλύτερος από αυτών που θα… ξεφορτωνόμασταν με το περπάτημα ή το ποδήλατο.

Η πρόκληση των 20 ημερών: Το πρόγραμμα κατά του επίμονου κοιλιακού λίπους

Σε περιπτώσεις ανθρώπων που επιθυμούν να χάσουν γρήγορα βάρος, οι ειδικοί προτείνουν τουλάχιστον 40 λεπτά τρέξιμο ημερησίως, ενώ ακόμα και οι πιο fit επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο άσκησης για ενεργοποίηση του μεταβολισμού και γράμμωση του κάτω –κυρίως- μισού του σώματος.

Τώρα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας, έρχεται να μας δώσει ακόμα έναν λόγο να βάλουμε το τρέξιμο ως μορφή προπόνησης στη ζωή μας.

Έναν λόγο που δεν συνδέεται με την όμορφη όψη του κορμιού μας, μα με το μυαλό μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εν λόγω άσκηση βοηθά τους μύες του κορμιού μας να υπακούν πιο γρήγορα στις εντολές του εγκεφάλου, πράγμα που σημαίνει πως το να τρέχουμε μας βοηθά να «χτίσουμε» μία καλύτερη σύνδεση του μυαλού με το σώμα μας.

Δηλαδή να έχουμε καλύτερο συντονισμό και πολύ καλύτερα αντανακλαστικά! Αυτό προέκυψε από τη μελέτη του μυαλού και των μυών πέντε δρομέων, πέντε αθλητών που σηκώνουν βάρη και πέντε ανθρώπων που δεν ασκούνται καθόλου.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις αργό μεταβολισμό

Advertisements

Η έρευνα διεξήχθη με τη βοήθεια αισθητήρων στους τετρακέφαλους των συμμετεχόντων. Το συμπέρασμα ήταν πως οι μύες των δρομέων ανταποκρίθηκαν πιο γρήγορα στις εντολές του εγκεφάλου, σε σύγκριση με τις άλλες δύο ομάδες. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να λοιπόν που δεν αξίζει να βρίσκουμε άλλες δικαιολογίες για να μην ιδρώσουμε στο πάρκο της γειτονιάς μας ή στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα