Μην χασετε

Ακούστε καλύτερα τη φωνή της διαίσθησής σας με αυτούς τους τρόπους

Έχετε βρεθεί ποτέ στην κατάσταση όπου το ένστικτό σας, σας έλεγε ένα πράγμα, αλλά το λογικό μυαλό σας, σας έλεγε κάτι άλλο; Αν ακούσατε το μυαλό σας αντί για την διαίσθησή σας, τότε πολύ πιθανόν να καταλήξατε μετανιώνοντας για την απόφασή σας.

 

Η διαίσθησή σας είναι ο υποσυνείδητος ηγέτης που πολλοί άνθρωποι παραλείπουν να του δώσουν τον πρέποντα σεβασμό. Αλλά το να μάθετε να ακούτε αυτή την εσωτερική πυξίδα, μπορεί να σας βοηθήσει να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και να ζείτε μια πιο ικανοποιητική ζωή.

«Ορίζω τη διαίσθηση ως μια διακριτική γνώση χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ιδέα γιατί ξέρετε αυτό που ξέρετε», εξηγεί η Sophy Burnham, συγγραφέας του μπεστ σελερ «Η τέχνη της διαίσθησης», στην The Huffington Post. «Είναι κάτι διαφορετικό από το σκέπτεσθαι, είναι διαφορετικό από τη λογική ή την ανάλυση… Είναι γνώση χωρίς γνώση..»

Advertisements

Είναι ασυνείδητος συλλογισμός, η καθοδήγηση που σας αναγκάζει να στρίψετε αριστερά όταν όλα τα σημάδια δείχνουν να πάτε δεξιά. Συχνά είναι ο ψίθυρος μέσα σας που μπορεί να σας οδηγήσει στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αν απλά μάθετε να αφήνεστε και να του δίνετε μια ευκαιρία. Η διαίσθηση σχετίζεται συνήθως με τον Μυστικισμό της Νέας Εποχής ή με ένα μεταφυσικό τρόπο σκέψης, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η διαίσθησή μας ήταν εδώ πολύ πριν αναφερθεί σε αυτήν ο καθένας και θα είναι εδώ για πολύ ακόμα.

 

«Υπάρχει ένας αναπτυσσόμενος φορέας ατεκμηρίωτων στοιχείων, που συνδυάζεται με στέρεες ερευνητικές προσπάθειες, που υποδηλώνουν πως η διαίσθηση είναι μιας ζωτικής σημασίας πλευρά του πώς εμείς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας και πώς τελικά παίρνουμε πολλές από τις αποφάσεις μας», είπε η Ivy Estabrooke του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών που ερευνάει τη δύναμη της διαίσθησης που βοήθησε στρατεύματα να πάρουν σημαντικές και γρήγορες αποφάσεις κατά τη διάρκεια μαχών.

Είτε πρόκειται για ποια δουλειά θα επιλέξετε, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε όταν είστε χαμένοι ή πώς να χειριστείτε μια διαμάχη στην οικογένειά σας, η διαίσθηση μερικές φορές ξέρει καλύτερα από τον λογικό νου.

Advertisements

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από εμάς έχουμε θάψει αυτή τη μικρή φωνή τόσο βαθιά μέσα μας, που δυσκολευόμαστε να την ακούσουμε ή να την αισθανθούμε όταν προσπαθεί να μας καθοδηγήσει.

Τα καλά νέα είναι ότι η διαίσθησή σας είναι ακόμα εκεί. Πρέπει μονάχα να μάθετε να την ακούτε ξανά.

Για να ακούσετε την διαίσθησή σας καλύτερα, προσπαθήστε:

Διαλογισμό: Περάστε χρόνο σε ησυχία, απλά ακούγοντας
Επικοινωνία με τη φύση: Στοχεύστε να πηγαίνετε έστω και για λίγο έξω κάθε μέρα
Δημιουργικότητα: Αποκτήστε πρόσβαση στον εσωτερικό σας καλλιτέχνη με το να ζωγραφίζετε, να γράφετε, να σχεδιάζετε ή να δημιουργείτε μουσική

Μάθετε να ακούτε: Σε γενικές γραμμές, να ακούτε τους φίλους σας, την οικογένειά σας, την ησυχία και τον εαυτό σας.

Advertisements

 

Να έχετε επίγνωση των μηνυμάτων του σώματός σας: Να μάθετε να αναγνωρίζετε τα μικρά σημάδια και σήματα του σώματός σας, όταν σας λέει ότι είναι κουρασμένο, χαρούμενο, έχει ανάγκη την αγάπη ή αρρωσταίνει.

Αφήστε και αφεθείτε: Δουλέψτε την ιδέα ότι δεν χρειάζεται να ελέγχετε τα πάντα. Η ζωή θα κυλάει και θα συνεχίζεται είτε σκέφτεστε υπερβολικά είτε όχι. Χαλαρώστε

Μείνετε θετικοί: Μια έρευνα του 2013 στο περιοδικό Psychological Science διαπίστωσε ότι όταν οι συμμετέχοντες είχαν καλή διάθεση, τότε ενισχύθηκαν οι ικανότητές τους να παίρνουν διαισθητικές αποφάσεις σε ένα παιχνίδι λέξεων. Για αυτό χαμογελάστε

Το να εργαστείτε στο να γίνετε πιο διαισθητικοί απαιτεί να υιοθετήσετε πιο υγιείς συνήθειες και μια πιο υγιή νοοτροπία. Αυτά είναι πράγματα που είναι καλά για την πνευματική σας, συναισθηματική σας και σωματική σας ευημερία, ανεξαρτήτως του αν φτάσετε στο στόχο σας. Και αν καλλιεργούνται τακτικά, θα μπορούσατε να οδηγηθείτε στο να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και να είστε συνολικά πιο χαρούμενοι.

ΠΗΓΗ: www.awakengr.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα