Μην χασετε

Αδυνάτισμα: Οι 5 φυσικοί χυμοί που το ενισχύουν

Η θερμοκρασία έχει ανέβει και τι καλύτερο από το να μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας φρέσκους, φυσικούς χυμούς;

Advertisements

Φτιάχνοντας τους δικούς σας χυμούς θα είστε σε θέση να ελέγξετε την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιείτε, να αποφύγετε τα περιττά σάκχαρα και τις θερμίδες που περιέχουν ορισμένοι χυμοί του εμπορίου, να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για κάτι γλυκό και φυσικά να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να έχετε λιγούρες για φαγητό. Έτσι, οι φυσικοί χυμοί τροφοδοτούν τον οργανισμό σας με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα ενισχύουν το αδυνάτισμά σας.

Παρακάτω θα δείτε πέντε επιλογές χυμών που σας δίνουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, ενώ επίσης σας κρατούν χορτάτους.

 

1. Χυμός καρπουζιού

Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι πιο δροσιστικό από ένα ποτήρι παγωμένο χυμό καρπουζιού; Άλλωστε, υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που θα μπορούσατε να λάβετε από την κατανάλωση καρπουζιού, από την καλύτερη ανάρρωση μετά από έντονες προπονήσεις έως την ενυδάτωση του οργανισμού σας.

Μερικές φορές όταν δεν είστε ενυδατωμένοι, μπορεί να έχετε λιγούρες για ζάχαρη. Έτσι, ένα ποτήρι με γλυκό χυμό καρπουζιού όχι μόνο θα ικανοποιήσει με υγιεινό τρόπο την επιθυμία σας για γλυκό, αλλά επίσης θα σας ενυδατώσει και θα σας επιτρέψει να αισθανθείτε πιο χορτάτοι. Μάλιστα, σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​καρπούζι κάθε ημέρα για ένα μήνα, αντιμετώπισαν σημαντικές μειώσεις στο βάρος τους, στο κοιλιακό λίπος τους, στην πείνα τους και στις λιγούρες τους.

 

 

Advertisements

2. Χυμός ροδιού

Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) καθώς και βιταμίνη C. Αυτό το ρόφημα όχι μόνο μπορεί να συμβάλλει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα περιττά κιλά μακριά.

Σχετική μελέτη διαπίστωσε ότι το ρόδι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και κατ’ επέκταση στον έλεγχο της πείνας.

 

3. Χυμός κέιλ και μήλου

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει χυμό από κέιλ και μήλο, τότε μάλλον αξίζει μια δοκιμή, αφού η γλυκιά γεύση του μήλου μειώνει την πικρή γεύση της λαχανίδας. Άλλωστε, και τα δύο αυτά συστατικά είναι ιδανικά για αδυνάτισμα, καθώς είναι πλούσια σε χορταστικές φυτικές ίνες. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι τα μήλα ειδικότερα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση υγιούς βάρους τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

 

4. Χυμός σέλινου

Ο χυμός σέλινου έχει εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες, ενώ παράλληλα σας βοηθάει να χορτάσετε αφού περιέχει φυτικές ίνες. Έτσι, αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα smoothie.

 

Advertisements

5. Χυμός δαμάσκηνου

Εάν ψάχνετε έναν τρόπο για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα, ο χυμός δαμάσκηνου είναι η ιδανική επιλογή. Αν και αυτό το ρόφημα δεν θα σας βοηθήσει από μόνο του να χάσετε βάρος, μπορεί να σας βοηθήσει να νικήσετε τη δυσκοιλιότητα και παράλληλα να χορτάσετε. Σχετική μελέτη διαπίστωσε ακόμη ότι τα δαμάσκηνα βοήθησαν τα υπέρβαρα και τα παχύσαρκα άτομα να χάσουν βάρος αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού τους.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα