Μην χασετε

Αγγελική Νικολούλη: Υπήρχε κίνδυνος να γίνω νούμερο για τα νούμερα

Η Αγγελική Νικολούλη σε μια ειλικρινή εξομολόγηση.

Θεωρείται μία από τις ισχυρές κυρίες της μικρής οθόνης, όχι μόνο γιατί καταφέρνει να παρουσιάζει το «Φως στο Τούνελ» περισσότερες από δύο δεκαετίες, αλλά κυρίως γιατί βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή καθηλώνοντας το κοινό με τα ρεπορτάζ και τις ιστορίες της. Μίλησε, λοιπόν, για τη τηλεόραση, για τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και για όσα της λείπουν από τη μικρή οθόνη.

Πώς αισθάνεστε που παρουσιάζετε μία από τις μακροβιότερες εκπομπές της μικρής οθόνης;

«Δεν κατάλαβα καν πώς πέρασαν αυτά τα είκοσι πέντε χρόνια… Νιώθω σαν να είναι χθες που το φως άναψε στο «Τούνελ». Είναι τιμητικό για μένα που με εμπιστεύονται από τότε που ξεκίνησα οι εργοδότες μου αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλους, οι τηλεθεατές».

Advertisements

Νιώθετε ότι έχετε κερδίσει το στοίχημα με την τηλεόραση;

«Ποιος σας είπε ότι ένας παρουσιαστής μπορεί να βάλει στοίχημα με την τηλεόραση και να το κερδίσει; Το τηλεοπτικό τοπίο δεν είναι το ίδιο όπως παλιότερα. Οι δυσκολίες και η οικονομική κρίση φέρνουν ανατροπές και προβλήματα. Το μόνο που μένει στο τέλος είναι η σχέση που αποκτάμε με τον κόσμο κι εκεί βρίσκεται κατά τη γνώμη μου όλη η ουσία».

Πίσω από αυτή τη μεγάλη πορεία τι κρύβετε; Εκτός από σκληρή δουλειά, καθώς είναι γνωστό ότι δουλεύετε πολλές ώρες με την ομάδα σας…

«Η σκληρή δουλειά είναι η βάση. Κοιμάμαι και ξυπνάω με τις υποθέσεις του «Τούνελ» στο μυαλά μου. Πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει μια έρευνα για να φωτιστεί. Από κει και πέρα οδηγός μου είναι η αλήθεια, η εντιμότητα, η επιμονή και ο σεβασμός στα θύματα, στους συγγενείς τους και στους τηλεθεατές».

Advertisements

Τελικά υπάρχουν μυστικά για επιτυχημένες εκπομπές;

«Το «γυαλί» δεν σηκώνει μυστικά. Δεν μπορείς να κρυφτείς από τον κόσμο και να παρουσιαστείς με άλλο πρόσωπο. Ειδικά σε μια πολύωρη ζωντανή εκπομπή».

Η σχέση με τους τηλεθεατές πόσο δύσκολο είναι να χτιστεί και να βασιστεί σε γερά θεμέλια;

«Δεν είναι εύκολο. Ολα παίρνουν ιόν δρόμο τους όταν δεν τους κοροϊδεύεις και τους σέβεσαι».

Φέτος, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός σε μία εξαιρετικά γνώριμη για εσάς ζώνη;

Advertisements

«Πάντα ήταν. Δεν θυμάμαι χρονιά που να μην είχα απέναντι μου πανάκριβες παραγωγές σε φανταχτερά σόου. Δεν επηρεάστηκα σαν επαγγελματίας και δεν παρασύρθηκα γιατί υπήρχε κίνδυνος να γίνω… νούμερο για τα νούμερα».

Η τηλεθέαση είναι κάτι που σας αφορά, σας απασχολεί;

«Εάν κάποιος παρουσιαστής σας πει ότι δεν τον αφορά η τηλεθέαση, σίγουρα ψεύδεται. Αυτή φέρνει τη διαφήμιση και συνεπώς τη διάρκεια ζωής μιας εκπο¬μπής. Εγώ κάνω τη δουλειά μου όσο πιο προσεκτικά μπορώ, για να έχω ένα αποτέλεσμα και μια αξιοπρε-πή εμφάνιση. Με το ίδιο πάθος ερευνώ μια υπόθεση ηου μπορεί να γίνει μια μεγάλη επιτυχία αλλά και μια άλλη, που ίσως για κάποιους δεν «πουλάει».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, ποια θα λέγατε ότι ήταν η κορυφαία στιγμή του «Τούνελ»;

«Σε τόσα χρόνια είναι εκατοντάδες και όχι μόνο μία. Τι να πρωτοθυμηθώ…».

Τη φετινή χρονιά ποιος είναι ο στόχος σας;

«Αυτός που βάζω κάθε χρόνο. Να βοηθήσω να λυθούν όσοι περισσότεροι γρίφοι γίνεται…».

Υπάρχουν «υποθέσεις» που για την Αστυνομία μπορεί να έχουν κλείσει, για εσάς όμως όχι;

«Αμέτρητες, γι’ αυτό και επανέρχομαι σε παλιές ιστορίες που κάποιοι έχουν ξεχάσει. Εχει διαπιστωθεί ότι και μετά από χρόνια, βρίσκονται μάρτυρες και φωτίζονται σκοτεινές υποθέσεις».

Αλήθεια, μία παρουσιάστρια όπως εσείς πώς βλέπει πλέον τον μικρόκοσμο της tv;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χρόνο για να παρακολουθήσω τηλεόραση ή για να ασχοληθώ με τα εσωτερικά της».

Τι σας λείπει από την ελληνική τηλεόραση;

«Περισσότερη πρωτοτυπία», είπε στο tv kous kous.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα