Μην χασετε

«Αγαπητοί γονείς, μη στέλνετε τα άρρωστα παιδιά σχολείο – είναι επικίνδυνο για τα υπόλοιπα»

Οι πρώτες ιώσεις έχουν αρχίσει ήδη να χτυπούν την πόρτα μας και αρκετά παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο λόγω πυρετού, πονόλαιμου ή γαστρεντερίτιδας. Ωστόσο, όταν νιώθουμε πως τα παιδιά συνέρχονται, ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα καλά, σπεύδουμε να τα στείλουμε και πάλι στο σχολείο. 

Δεν είναι ωραίο να χάνουν τα παιδιά μαθήματα, ενώ οι εργαζόμενες μαμάδες σκεφτόμαστε πως άλλη μία μέρα άδεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στη δουλειά μας. Αυτό που δεν σκεφτόμαστε, όμως, είναι πως μπορεί το δικό μας παιδί να μεταφέρει την ίωση και στα υπόλοιπα. Και φυσικά, δεν περνάει σχεδόν ποτέ από το μυαλό μας πως κάποια από αυτά δεν θα περάσουν την ίωση σαν ένα απλό κρυολόγημα αλλά μπορεί να διακινδυνεύσουν ακόμα και τη ζωή τους!

Το παρακάτω post είναι η απεγνωσμένη παράκληση μίας μαμάς που ζητάει να κρατάμε τα άρρωστα παιδιά στο σπίτι – ακόμα κι όταν βρίσκονται υπό ανάρρωση!

«Η φωτογραφία της κόρης μου που νοσηλεύεται είναι μια φιλική υπενθύμιση και μια παράκληση να μην στέλνετε τα άρρωστα παιδιά στο σχολείο – ακόμα κι αν βρίσκονται στην ανάρρωση!

Advertisements

Σας ικετεύω!

Αν σας προσβάλλω, λυπάμαι πολύ. Καταλαβαίνω την κατάστασή σας. 

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να φεύγει μια μαμά συνέχεια από τη δουλειά ή να ψάχνει να βρει λύσεις της τελευταίας στιγμής για baby-sitting.

Ξέρω επίσης πόσο δύσκολο είναι για μία μαμά να νιώθει πως το παιδί της μένει πίσω στο σχολείο.

Advertisements

Ωστόσο, ξέρω και την δική μου κατάσταση. Αν ήσουν στη θέση μου, θα καταλάβαινες.

Θα ξέρατε πως όταν είσαι γονιός ενός παιδιού με προβλήματα υγείας, ένα απλό κρυολόγημα είναι πιο πολύπλοκο και επικίνδυνο απ’ όσο φαντάζεστε.

Θα ξέρατε πως ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου. 

Θα ξέρατε πως για ένα τέτοιο παιδί, είναι πολύ σημαντικό να είναι απόλυτα υγιές ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις προγραμματισμένες ιατρικές θεραπείες του.

Γι’ αυτό σας παρακαλώ, μην στέλνετε τα άρρωστα παιδιά στο σχολείο! Προσπαθήστε, απλά, να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση μου.

Advertisements

Και πριν στείλετε το άρρωστο παιδί σας στο σχολείο, σας παρακαλώ σκεφτείτε και το δικό μου παιδί.

Σας ευχαριστώ. ❤️»

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα