Μην χασετε

Έχει διχάσει το διαδίκτυο: Μαμά πιστεύει ότι ο 5χρονος γιος της είναι πολύ μικρός για να μάθει να διαβάζει. Ποια η γνώμη σας;

Η κωμικός και μητέρα, Crystal Lowery προκάλεσε αντιδράσεις με μία ανάρτησή της στο Facebook στην οποία εξομολογήθηκε πως δεν θέλει να μάθει στο παιδί της να διαβάζει.

“Δεν θα μάθω στον 5χρονο γιο μου να διαβάζει.” Είπε πως συνέχεια του διαβάζουν βιβλία μαζί με τον άντρα της αλλά είναι ανένδοτη στο να του μάθει να διαβάζει.

Μετά, ανέφερε μερικούς λόγους για την απόφασή της και η αλήθεια είναι πως όταν κάνεις μια τέτοια δήλωση, καλό θα είναι να έχεις καλό λόγο.

“Είναι πολύ απασχολημένος μαθαίνοντας άλλα πράγματα. Μαθαίνει πώς να είναι καλός στα αθλήματα… Μαθαίνει να χτίζει… Μαθαίνει πώς να ασκείται… Μαθαίνει πώς να φροντίζει πράγματα… Μαθαίνει να είναι δημιουργικός.” Προσπαθεί να δώσει έμφαση στο γεγονός πως “ παίζει και μαθαίνει καθημερινά καινούργια σημαντικά πράγματα. Αλλά δεν θα μάθει να διαβάζει.”

Advertisements

Λέει πως παρόλο που ο γιος της δεν θα ξέρει να διαβάζει όταν πάει στην τάξη, θα ξέρει πολλά περισσότερα.

“Η ικανότητα να δοκιμάζει καινούργια πράγματα χωρίς να απογοητεύεται. Η ικανότητα να κάνει φίλους, να ακούει τους άλλους και να ακολουθεί οδηγίες. Η ικανότητα να λύνει προβλήματα. Η ικανότητα να συγκεντρώνεται σε ένα πρόβλημα.”

“Είναι πάρα πολλά που δεν μπορούν να μάθουν τα παιδιά μας από τα βιβλία.”

“Κάποια μέρα σίγουρα η ζωή του θα είναι γεμάτη με μαθηματικά και φυσική αλλά σήμερα έχει πιο σημαντικά πράγματα να μάθει,” καταλήγει.

Advertisements

Η Crystal ένιωσε πως έπρεπε να κάνει αυτή την ανάρτηση αφού άκουσε κάποιους γονείς να περηφανεύονται επειδή τα παιδιά τους έχουν μάθει να διαβάζουν από πολύ μικρή ηλικία.

Πολλοί στο διαδίκτυο, θεώρησαν πως κάνει κακό στο παιδί της που δεν του μαθαίνει να διαβάζει. Άλλοι είπαν πως τα μαθήματα που ήθελε να μάθει στον γιο της δεν χρειάζεται να είναι ξεχωριστά από το διάβασμα.

Πράγματι, το να μάθει να διαβάζει θα μπορούσε να τον βοηθήσει να μάθει πολλά από αυτά που θέλει η μητέρα του, όπως συγκέντρωση, επίλυση προβλημάτων και επιμονή.

Αλλά η Crystal δέχτηκε και υποστήριξη από άλλους γονείς και δασκάλους οι οποίοι υποστήριξαν πως υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως το παιδί μαθαίνει καλύτερα από προγράμματα βασισμένα στο παιχνίδι σε εκείνη την ηλικία.

fanpage.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα