Μην χασετε

Έχεις σγουρά μαλλιά; Να πώς πρέπει να τα περιποιηθείς

Ο απόλυτος οδηγός περιποίησης για τα ατίθασα μαλλιά σου

Advertisements

Είτε φταίει η υγρασία είτε το DNA, τα σγουρά μαλλιά απαιτούν…δεξιότητες διαχείρισης.

Οι hairstylists με έδρα το Λος Άντζελες Michael Dueñas και Caile Noble, που έχουν συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz όπως η Lady Gaga, η Bella Hadid και η Mariah Carey, μοιράζονται μερικές από τις καλύτερες συμβουλές τους για να απαλλαγείς από το φριζάρισμα και να φέρεις την ομαλότητα και πάλι στα μαλλιά σου.

1. Όλα αρχίζουν στο ντους
Όσο πιο στεγνά είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο επιρρεπή είναι στο φριζάρισμα. Το ντους είναι το τέλειο μέρος για να εφαρμόσεις έντονη υγρασία και ενυδατικά συστατικά διαθέσιμα σε μερικά σαμπουάν και conditioner. Προτίμησε προϊόντα με σιλικόνη, λάδι άργκαν, λάδι Camelia, έλαιο από αβοκάντο ή καρύδα και καστορέλαιο.

2. Άφησε το conditioner να δράσει όλη τη μέρα
Ο Duenas προτείνει να αφήσεις μια μικρή ποσότητα μαλακτικού στα μαλλιά σου μετά το πλύσιμο. “Εάν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, άφησε το αρκετή ώρα μέχρι να νιώθεις τα μαλλιά σου σαν φύκια (πολύ ολισθηρά και μαλακά) και στη συνέχεια στέγνωσε τα”, εξηγεί ο Duenas. “Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι για να τα στεγνώσεις, βάλε ποσότητα μπιζελιού και άπλωσε το στα μαλλιά σου όταν μπεις στο ντους και άφησε το να δράσει.”

3. Εφάρμοσε περισσότερα προϊόντα
Για περισσότερη προστασία, μόλις τελειώσεις με το λούσιμο, πρόσθεσε έναν ορό ή κρέμα.

4. Μην το παρακάνεις με τη θερμότητα
“Ο λόγος που τα μαλλιά φριζάρουν είναι η έλλειψη υγρασίας. Τα μαλλιά απλώνονται και καταλαμβάνουν περισσότερη επιφάνεια με το φριζάρισμα και συγκεντρώνουν υγρασία. Όσο περισσότερη υγρασία έχουν τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερο φριζάρισμα θα έχεις. Έτσι, εάν χρησιμοποιείς λιγότερη θερμότητα, τα μαλλιά σου θα διατηρήσουν περισσότερη φυσική υγρασία και λιγότερο φριζάρισμα!”.

5. Επωφελήσου από την….κουζίνα σου
Τόσο η Noble όσο και ο Dueñas τονίζουν τα οφέλη του ελαίου καρύδας, το οποίο μπορείς να αγοράσεις ακόμα και στο σούπερ μάρκετ. “Το ακατέργαστο λάδι καρύδας μπορεί να είναι τέλεια μάσκα για τα μαλλιά ,για να τα βοηθήσει να λάμψουν και να καταπολεμήσει το φριζάρισμα”, λέει η Noble.

6. Κουρέψου κάθε δύο μήνες
Ο Dueñas συνιστά στις πελάτισσες του να κουρεύονται περίπου μία φορά κάθε δύο μήνες. Οι φθαρμένες τρίχες χάνουν την υγρασία γρηγορότερα και συμβάλλουν στη φριζάρισμα, ενώ η ψαλίδα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται ακόμη πιο ταλαιπωρημένα.

Advertisements

7. Μην το παρακάνεις με το λούσιμο
Όσες είναι επιρρεπείς σε μαλλιά με φριζάρισμα πρέπει να τα πλένουν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. “Το υπερβολικά συχνό λούσιμο θα διώξει τη φυσική υγρασία των μαλλιών, κάτι που δε θα τα κάνει να φαίνονται υγιή”, λέει ο Dueñas.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα