Μην χασετε

Έχεις βαμμένα μαλλιά; Να τι πρέπει να αποφύγεις όταν τα λούζεις

Εσύ ξέρεις τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να συντηρήσεις το χρώμα στα μαλλιά σου;

Advertisements

Αν έχεις αποφασίσει να βάψεις τα μαλλιά σου, το πιο πιθανό είναι ότι έχεις επενδύσει χρόνου και χρήματα, κάτι που σίγουρα σε κάνει να θέλεις να διατηρήσεις το χρώμα σου για όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα καλά νέα είναι ότι τα ειδικά διαμορφωμένα προϊόντα και μερικές εύκολες επιλογές την ώρα που κάνεις ντους κάνουν τη φροντίδα πολύ πιο εύκολη. Παρακάτω, θα βρεις τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις για να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου:

Λάθος # 1: Πλένεις τα μαλλιά σου με λάθος σαμπουάν
Αν δεν χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν και ένα μαλακτικό που δημιουργήθηκε ειδικά για χρωματιστά μαλλιά, κάν’το από σήμερα κιόλας. Αναζήτησε προϊόντα που έχουν την ένδειξη “χωρίς θειικό άλας”, το οποίο μπορεί να φθείρει τα μαλλιά σου.

Λάθος # 2: Λούζεσαι πάρα πολύ συχνά
“Όσο περισσότερο πλένεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο γρήγορα θα εξασθενήσει το χρώμα”, εξηγεί η Erika Szabo, colorist στο Salon Arsen Gurgov στη Νέα Υόρκη. Αντί να λούζεσαι καθημερινά, προτίμησε τις δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Αν δεν αντέχεις να λούζεσαι πιο σπάνια, μην βάζεις σαμπουάν καθημερινά και απλά ξέπλυνε τα μαλλιά σου και εφάρμοσε κοντίσιονερ στις άκρες.

Λάθος # 3: Πλένεις τα μαλλιά σου στο τέλος του ντους σου
Μεγιστοποιήστε τη δουλειά που μπορεί να κάνει το κοντίσιονερ στα μαλλιά σου, λούζοντας τα αμέσως μόλις μπεις για μπάνιο.

“Είναι καλύτερο να πλένεις τα μαλλιά σου μόλις μπεις στο ντους, έτσι ώστε η επιδερμίδα να είναι ακόμα κλειστή. Στη συνέχεια άφησε το κοντίσιονερ να δράσει για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορείς».

Λάθος # 4: Πλένεις τα μαλλιά σου με ζεστό νερό

Το να βάζεις στα μαλλιά σου καυτό νερό καθημερινά δεν είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για την υγεία τους. Βάλε το μοχλό του βρύσης στη μέση, ή ακόμα καλύτερα προς το κρύο για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα