Μην χασετε

25 tips για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει με πανάκριβο δωμάτιο ξενοδοχείου

Τα πράγματα είναι απλά και μπορείτε με 5 πολύ εύκολες και γρήγορες κινήσεις να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει με πανάκριβο δωμάτιο ξενοδοχείου. Δείτε πώς…

Advertisements

 

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο ξεκούραστο που να μην το βαρεθείτε με την πάροδο του χρόνου.

Δεν είναι δύσκολο να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να θυμίζει δωμάτιο ακριβού ξενοδοχείου.

 

DO: Ντύστε τους τοίχους περιμετρικά με μια ταπετσαρία σε γκρι ή μπεζ τόνους. Είναι χρώματα ουδέτερα που δίνουν στιλ χωρίς να κουράζουν το μάτι. Αφήστε το ταβάνι λευκό για να αντανακλάει το φυσικό φως της ημέρας.

DON’T: Μην βάλετε χρώμα μόνο σε έναν τοίχο γιατί αυτή την ζεστασιά που θέλετε θα την πετύχετε μόνο εάν το χρώμα ρέει ενιαία και κυκλικά.

DO: Βάλτε σεντόνια σε ανοιχτές αποχρώσεις και συνδυάστε τα με το λευκό. Το λευκό αποπνέει καθαριότητα. Βάλτε πολλά μαξιλάρια στο κρεβάτι. Ξεκινώντας από τα μεγαλύτερα καταλήγετε στα μικρότερα για να δείχνει απόλυτα τακτοποιημένο. Χρησιμοποιήστε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το λευκό, το γκρι και ίσως κάποιες πινελιές από ένα παλ χρώμα.

DON’T: Μην κάνετε μίξη χρωμάτων και μοτίβων γιατί το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλετε για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη ενώ ταυτόχρονα είναι σικ και στιλάτο.

 

Advertisements

Tip: Ανακαλύψτε το έλαιο που σας ηρεμεί. Βρείτε ποιο έλαιο σας χαλαρώνει (λεβάντα, χαμομήλι) και φτιάξτε ένα μείγμα βάζοντας σε ένα βαποριζατέρ νερό και μερικές σταγόνες από αυτό. Ψεκάστε με το μείγμα το δωμάτιό σας πριν ξαπλώσετε. Μπορείτε να ψεκάσετε στο μαξιλάρι σας ή και στα σεντόνια για ακόμα πιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

DO: Σε όλα τα ξενοδοχεία υπάρχουν απλίκες. Ο φωτισμός τους μας προκαλεί χαλάρωση γιατί δεν έχουμε άμεση επαφή με την πηγή φωτισμού. Τοποθετήστε απλίκες για να δώσετε έναν ατμοσφαιρικό αέρα στο χώρο.

DON’T: Μην τοποθετήσετε τις κλασικές χρυσές σκαλιστές απλίκες. Θα βρείτε απλίκες με πολύ ωραία σχέδια ή στην κλασική τους εκδοχή αλλά σε πιο μοντέρνο σχεδιασμό.

 

ΚΟΜΟΔΙΝΟ

Η επιλογή του κομοδίνου είναι σημαντική απόφαση.

Το κομοδίνο είναι ένα έπιπλο που βρίσκεται πολύ κοντά μας όταν κοιμόμαστε. Γι’αυτό θα πρέπει να είναι τακτοποιημένο και καθαρό.

 

DO: Ό,τι διακοσμητικά έχετε στο ένα κομοδίνο τοποθετήστε τα ίδια και στο άλλο ή τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό αντικειμένων. Η συμμετρία είναι αυτή που θα φέρει ισορροπία στο δωμάτιο.

DON’T: Μην βάλετε πάνω από 3 αντικείμενα στο κομοδίνο. Ή 1 ή 3, μονό αριθμό. Έχει παρατηρηθεί ότι οι μονοί αριθμοί καταγράφονται πιο θετικά στον εγκέφαλό μας. Και μην τοποθετείτε αντικείμενα ίδιου μεγέθους. Διατηρήστε ποικιλία μεγεθών για να υπάρχει ισορροπία.

Advertisements

 

Το κομοδίνο δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με ένα απλό τραπεζάκι.

DO: Αντί για κομοδίνο τοποθετήστε ένα μικρό τραπεζάκι και μια πολυθρόνα δημιουργώντας μία γωνιά χαλάρωσης για πριν τον ύπνο. Τοποθετήστε διάτρητα φωτιστικά και αλλάξτε τον κλασικό διακόπτη με έναν ρυθμιστή έντασης.

DON’T: Μην βάλετε κομοδίνο αντί για τραπεζάκι γιατί η πολυθρόνα θα φαίνεται σαν να είναι λάθος τοποθετημένη στον χώρο.

 

Φυτά όπως η σανσιβιέρια μπορούν να μπουν στο υπνοδωμάτιο.

DO: Θυσιάστε στη μία πλευρά το κομοδίνο εάν δεν έχετε πολύ χώρο και τοποθετήστε ένα πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου. Φυτά όπως η σανσιβιέρια, ο κισσός, οι μπρομέλιες και οι ροχιδέες είναι ιδανικά για δωμάτιο μιας και απορροφούν τις τοξίνες.

DON’T: Μην βάλετε ψεύτικα φυτά στον χώρο σας. Θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα μιας και θα συγκεντρώνει σκόνη που θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

 

Πολύ σημαντικό είναι να τοποθετείτε την τηλεόραση στο σαλόνι και όχι στο υπνοδωμάτιο.

Καλό είναι να μην έχετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο.

DO: Τοποθετήστε ένα πίνακα σε μέγεθος τουλάχιστον στο μισό φάρδος του κρεβατιού σας. Πρόκειται για ένα αφαιρετικό μοτίβο που θα σας ταξιδεύει όταν θα θέλετε να χαλαρώσετε.

DON’T: Μην βάλετε κάποιον με πολύ έντονα χρώματα γιατί τα έντονα χρώματα δεν ενδείκνυνται για τον χώρο μπροστά από το κρεβάτι γιατί προκαλούν σύγχυση τη στιγμή που ο οργανισμός σας πρέπει να χαλαρώσει.

 

Κρύψτε την τηλεόρασή σας καλύπτοντάς την με έναν πίνακα.

DIY

Κρύψτε πίσω από τον πίνακα την τηλεόραση με μια πανεύκολη κατασκευή. Κόψτε δυο σανίδες (θα σας κοστίσου 5€), ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο από το πλαίσιο της τηλεόρασής σας και 2 για πλαϊνά λίγο μεγαλύτερα από το ύψος της. Βιδώστε με μεταλλικές γωνιές και μετά στον τοίχο με γωνιές. Πάρτε με 5€ τελάρα με καμβά ζωγραφικής. Ντύστε τα με ταπετσαρία. Και βιδώστε τα πάνω στην κατασκευή με μικρούς μεντεσέδες.

Βάλτε έναν πίνακα με έντονα χρώματα πάνω από το προσκέφαλό σας έτσι ώστε να μην τον βλέπετε όσο είστε ξαπλωμένοι.

 

DO: Ακολουθήστε τους ίδιους κανόνες για τα κομοδίνα και τα μαξιλάρια και τοποθετήστε έναν πίνακα με έντονα χρώματα πάνω όμως από το προσκέφαλο ώστε να μην τον βλέπετε όταν είστε ξαπλωμένοι. Βάλτε χρώμα μόνο στα μαξιλάρια και αφήστε το υπόλοιπο δωμάτιο σε ανοιχτές αποχρώσεις.

DON’T: Μην τοποθετήσετε απλίκες γιατί θέλετε ένα πιο μοντέρνο φωτισμό για να αναδεικνύει τα χρώματα.

DO: Βάλτε δύο φωτιστικά με περισσότερη λάμψη και όγκο για να είναι πιο επιβλητικά.

DON’T: Εκτός από το κομοδίνο μην βάλετε κεντρικό φωτισμό αλλά μικρότερα φωτιστικά στον χώρο. Ο χώρος είναι λευκός και δεν θέλει δυνατό φωτισμό παντού.

 

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην αφήνετε ανεκμετάλλευτο τον χώρο κάτω από το κρεβάτι ειδικά αν το υπνοδωμάτιό σας είναι μικρό.

Μην αφήνετε ανεκμετάλλευτο κανένα σημείο του υπνοδωματίου.

DO: Μπορείτε να αποθηκεύσετε από κάτω όλα τα λευκά σας είδη καθώς και τα ανοιξιάτικα ρούχα σας.

DO: Θα βρείτε πολύ οικονομικά πλαστικά κουτιά που μπορείτε να τοποθετήσετε από κάτω για αυτό το σκοπό.

DO: Αντί για κομοδίνο, τοποθετήστε 2 αποθηκευτικά κουτιά το ένα πάνω στο άλλο και φωτίστε τα από τα πλάγια με ένα φωτιστικό δαπέδου. Έτσι θα αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο στο υπνοδωμάτιο. Εάν θέλετε μπορείτε να τα ντύσετε με χαρτί περιτυλίγματος για να τα διακοσμήσετε.

DON’T: Μην βάλετε εύθραυστα αντικείμενα ή αντικείμενα με μεγάλο βάρος επάνω για να μην ασκείται πολύ βάρος στα κουτιά.

 

Για μεγαλύτερη ζεστασιά βάλτε κουρτίνες γύρω από το κρεβάτι σας.

Για να αποπνέει το κρεβάτι σας μεγαλύτερη ζεστασιά, ασφάλεια και ρομαντισμό κρεμάστε κουρτίνες γύρω-γύρω από το ταβάνι ή στις 4 γωνίες του κρεβατιού. Μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα και οικονομικά μόνοι σας αγοράζοντας χαλκοσωλήνες για υδραυλική χρήση που είναι πολύ φθηνοί. Κόβετε στο μήκος που εσείς θέλετε πολύ εύκολα, και με 2 βίδες σταθεροποιείται με τις βάσεις που είναι ειδικές για χαλκοσωλήνα. Επίσης είναι πολύ ελαφρύ υλικό και εφόσον θα τοποθετήσετε μια αέρινη και ελαφριά ημιδιάφανη κουρτίνα μην ανησυχείτε για το βάρος και τη στήριξη από το ταβάνι.

Advertisements

 

DIY

Όλες οι γυναίκες θα θέλανε ένα προσωπικό χώρο για να βάφονται αλλά σπάνια υπάρχει χώρος που να περισσεύει. Φτιάξτε την δική σας γωνιά περιποίησης χωρίς να σας απασχολεί ο χώρος μιας και χρειάζεστε μόνο ένα κενό σημείο στον τοίχο.

Φτιάξτε τη δική σας γωνιά περιποίησης.

DO: Τοποθετήστε ένα απλό τετράγωνο καθρέφτη ακόμα και χωρίς πλαίσιο που μπορείτε να ζητήσετε να σας κόψουν πολύ οικονομικά. Αριστερά και δεξιά μπορείτε να βάλετε τις ράγες με τις λάμπες που θα βρείτε σε καταστήματα με φωτιστικά εάν θέλετε ένα πιο χολιγουντιανό αποτέλεσμα. Ακριβώς από κάτω βιδώστε ένα ράφι και τελειώσατε. Ένας χώρος μόνο για εσάς!

DON’T: Μην βάλετε φωτισμό μόνο στη μία πλευρά. Για να φωτίσετε σωστά τον χώρο θα πρέπει να βάλετε φως περιμετρικά ή δεξιά και αριστερά του καθρέφτη.

 

πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα