Μην χασετε

Έτσι θα Κάνετε ένα Μεγάλο Σαλόνι να Δείχνει Μικρότερο και πιο «Χουχουλιάρικο»

Είναι εύκολο να ζεστάνετε έναν χώρο αν αυτός είναι μικρός. Οι μεγαλύτεροι χώροι, ωστόσο, εμφανίζουν μερικές προκλήσεις αν θέλετε να τους κάνετε να είναι ζεστοί, άνετοι και φιλόξενοι. Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο και… κρύο, δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να το μετατρέψετε σε έναν ζεστό και «χουχουλιάρικο» χώρο.

Advertisements

Ψηλά φυτά Γεμίστε κάθετα τον χώρο με ψηλά φυτά τοποθετώντας τα σε μοναχικές γωνιές. Τα φυτά θα γεμίσουν τον χώρο, θα του δώσουν χρώμα, θα μειώσουν το ύψος και θα τον κάνουν να φαίνεται πιο ζεστός και συμπαγής.

Γεμίστε κάθετα τον χώρο με ψηλά φυτά τοποθετώντας τα σε μοναχικές γωνιές.

Σκούροι τοίχοι Οι ανοιχτοί τόνοι αντανακλούν το φως, ενώ οι σκούροι κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αν το καθιστικό σας είναι μεγάλο και θέλετε να το… «μαζέψετε», τότε διαλέξτε έναν σκούρο τόνο για να βάψετε τους τοίχους σας. Ιδανικά είναι τα γκρι, τα σκούρα πράσινα, τα απαλά καφέ και τα βαθιά μπλε.

Οι ανοιχτοί τόνοι αντανακλούν το φως, ενώ οι σκούροι κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Αντικαταστήστε τα coffee tables με μεγάλα οθωμανικά καθίσματα Τα μεγάλα οθωμανικά καθίσματα χρησιμεύουν για να κάθεστε, μπορούν όμως να λειτουργήσουν και ως coffee tables αν τα βάλετε στο κέντρο του καθιστικού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε αποθηκευτικό χώρο, θα μειώσετε το κενό που υπάρχει μεταξύ καναπέ και τραπεζιού και θα προσθέσετε μια ζεστή και απαλή υφή στον χώρο.

Τα μεγάλα οθωμανικά καθίσματα μπορούν όμως να λειτουργήσουν και ως coffee tables.

Προτιμήστε έναν γωνιακό καναπέ Επιλέξτε έναν γωνιακό καναπέ σε μεγάλες διαστάσεις και τοποθετήστε τον στο κέντρο του καθιστικού σας. Οι γωνιακοί καναπέδες  είναι άνετοι και δεν έχουν το κενό που θα δημιουργούσαν δύο ξεχωριστοί καναπέδες. Διαλέξτε κάποιο ριχτάρι με απαλή υφή για να τους διακοσμήσετε και θα δείτε πως ο χώρος σας αυτόματα θα φαίνεται πιο ζεστός.

Επιλέξτε έναν γωνιακό καναπέ σε μεγάλες διαστάσεις και τοποθετήστε τον στο κέντρο του καθιστικού σας.

Ογκώδη έργα τέχνης Τα έργα τέχνης είναι ιδανικά για να γεμίσετε τους εκτενείς τοίχους σας και να βάλετε μια πινελιά τέχνης στον χώρο. Προτιμήστε έργα μεγάλων διαστάσεων, κατά προτίμηση σε καμβά και με έντονα χρώματα. Ο καμβάς δίνει την αίσθηση του χειροποίητου και θα ζεστάνει τον χώρο πολύ περισσότερο απ’ ότι αν χρησιμοποιούσατε για παράδειγμα γυαλί.

Τα έργα τέχνης είναι ιδανικά για να γεμίσετε τους εκτενείς τοίχους σας και να βάλετε μια πινελιά τέχνης στον χώρο.

Υφάσματα Βάλτε όσο περισσότερα υφάσματα γίνεται στον χώρο: ριχτάρια, χαλιά και βαριές κουρτίνες είναι ιδανικά για να φέρουν πολλές και διαφορετικές υφές. Τα υφάσματα έχουν επίσης την ιδιότητα της ηχομόνωσης. Αυτό σημαίνει πως απορροφούν τους δυνατούς ήχους και τον αντίλαλο (σε περίπτωση που το καθιστικό σας είναι πολύ μεγάλο). Τα υφάσματα είναι από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχει ανάγκη ένας μεγάλος χώρος.

Βάλτε όσο περισσότερα υφάσματα γίνεται στον χώρο.

Φωτισμός Ανεξάρτητα από το μέγεθος, ο φωτισμός μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση που έχει ένας χώρος. Τα μεγάλα καθιστικά έχουν συνήθως αρκετά παράθυρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ, ωστόσο, οι μεγάλοι χώροι δημιουργούν σκιές και έχουν σκοτεινές γωνίες. Επιλέξτε απαλό φωτισμό για να φωτίσετε αυτά τα σημεία. Σε κάθε περίπτωση, μην περιοριστείτε σε ένα κεντρικό και δυνατό φωτισμό, αλλά βάλτε φωτιστικές πηγές (ζεστού φωτός) σε αρκετά σημεία και αν είναι δυνατόν σε διαφορετικά επίπεδα. Ο φωτισμός μπορεί να ενοποιήσει τον χώρο και να κάνει το καθιστικό σας να φαίνεται πραγματικά ζεστό και φιλόξενο.

 

Advertisements
Ανεξάρτητα από το μέγεθος ενός χώρου, ο φωτισμός μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση που έχει ένας χώρος.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα