Μην χασετε

Έτσι θα κάνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν γρήγορα, χωρίς πιστολάκι

Μάθε για τους παράγοντες που δε φανταζόσουν ότι παίζουν ρόλο

Δεν είναι όλες οι μέρες ευνοικές για να λουστείς με την άνεση σου, να εφαρμόσεις μάσκα στα μαλλιά σου και να τα στεγνώσεις και να τα στυλιζάρεις όπως θέλεις. Μερικές φορές, πρέπει απλώς να προετοιμαστείς όσο πιο γρήγορα γίνεται και συχνά, αυτό σημαίνει πως δεν έχεις καν αρκετό χρόνο για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Στο μπάνιο

Κι όμως, το conditioner παίζει κι αυτό το ρόλο του στο γρήγορο στέγνωμα των μαλλιών. Γιατί, δεν είναι μόνο οτι ενυδατώνει, ξεμπερδεύει και αφήνει τα μαλλιά πιο απαλά, αλλά εξαιτίας της σύνθεσής του, βοηθάει στο να στεγνώσουν πιο γρήγορα, μιας και κατά κάποιο τρόπο, αδιαβροχοποιούν την τρίχα.

Μετά το μπάνιο

Μπορεί η δύναμη της συνήθειας να σε κάνει κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο, να πιάνεις την πετσέτα στα χέρια σου και να τρίβεις τα μαλλιά σου ανάμεσα, προκειμένου να στεγνώσουν πιο γρήγορα, όμως κάτι τέτοιο, μόνο κακό μπορεί να κάνει. Εκτός από το φριζάρισμα που προκαλεί η τριβή τους με την πετσέτα, αρκετοί hair experts καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι πετσέτες δεν απορροφούν τόσο την υγρασία όσο το να χρησιμοποιήσεις ένα βαμβακερό, μακό μπλουζάκι ή με μία πετσέτα με micro fibers (μικροΐνες) που απορροφούν διπλάσια ποσότητα νερού σε λιγότερο χρόνο.

Advertisements

Χρησιμοποίησε ένα λαδάκι για τα μαλλιά σου που εκτός από θρέψη, λάμψη  και προστασία θα απορροφήσει την υγρασία από τα μαλλιά σου, βοηθώντας τα να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα