Μην χασετε

Έρρικα Πρεζεράκου: «Αν δεν είχα βάλει το χέρι μου δεν θα μιλάγαμε τώρα»

Με δάκρυα στα μάτια, η Έρρικα Πρεζεράκου έβγαλε την ψυχή της στον Αντώνη Σρόιτερ μιλώντας για τον τραυματισμό της από την προπέλα του σκάφους στο οποίο επέβαινε το περασμένο καλοκαίρι και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα της δάχτυλο.
 

 

Παράλληλα, η πρώην αθλήτρια του άλματος επι κοντώ μίλησε και για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για παρενοχλήσεις και επιθέσεις.

 

Advertisements

«Αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου είναι δώρο για όλους. Ήταν δώρο και για τους δράστες, γιατί μια τέτοια κατάσταση σε φέρνει σε μια αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσεις», δήλωσε στο TikTalk , ενώ μίλησε για τις εμπειρίες που είχε η ίδια: «Αντιμετώπισα διάφορα πράγματα όταν ξαφνικά στα 25 μου αποφάσισα να κάνω πρωταθλητισμό. Αν ήμουν 15 ή 20 χρονών και δεν είχα κάνει δουλειά με τον εαυτό μου, θα είχα μεγάλα ψυχικά προβλήματα. Αντιμετώπιζα το ότι συνεχώς κάποιος ήθελε να πάρει κάτι από το φαίνομαι και όχι από αυτό που είμαι».

Η Έρρικα προέρχεται από μια οικογένεια Μανιατών, οι οποίοι δεν έδιναν αξία στα κορίτσια. Δεν είχε σβήσει ποτέ τούρτα γενεθλίων, στα 15 της είχαν κάνει προξενιό, ενώ στα 17 το είχε σκάσει από το σπίτι της.

 

Advertisements

 

Πριν ασχοληθεί με τον αθλητισμό είχε κάνει πολλές δουλειές, μία από αυτή ήταν στα ναυπηγεία, εκεί όπου ήξερε να φτιάξει ένα σκάφος από την αρχή. «Ο μεγαλύτερός μας φόβος ήταν η προπέλα, πάντα είχαμε την έγνοια της. Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Τις δύο μέρες μετά το χειρουργείο ένιωσα κάτι που δεν το είχα αισθανθεί ξανά. Ένιωθα όμορφη και γαλήνια. Ένιωθα ότι ήμουν στις προσευχές των ανθρώπων. Ήταν ευλογία αυτές οι δύο μέρες. Όταν κατέβηκα στην Τήνο μου έλεγαν γυναίκες ότι με είχαν στις προσευχές τους. Ήταν δύσκολο όλο αυτό που πέρασα, αλλά αισθάνθηκα και τι σημαίνει ανθρωπιά. Έμαθα πολλά».

 

Το ατυχές συμβάν

Η Έρρικα εξιστόρησε τι συνέβη εκείνη την ημέρα στην Κύθνο. «Δεν έπεσα στη θάλασσα. Ήμασταν 4 άνθρωποι, καθόμασταν στα καθίσματα. Ήμασταν στο λιμάνι και πήγαινε γρήγορα το σκάφος. Όλοι συζήταγαν πόσο γρήγορα πάει και ξαφνικά λέει ο οδηγός και που να δείτε. Τότε γύρισε το τιμόνι και το σκάφος γύρισε 360 μοίρες. Οπότε εκσφενδονίστηκα στη θάλασσα και όπως γυρνάει το σκάφος βρίσκομαι κάτω από τις δύο προπέλες. Αν δεν είχα το χέρι πιο ψηλά δεν θα μιλάγαμε τώρα. Αν είχε πάρει τα μαλλιά μου θα είχα γίνει…», εξήγησε και πρόσθεσε:

Advertisements

«Άκουσα ότι με είχε χτυπήσει η προπέλα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω που. Όταν βγήκα μπορούσα να δω μόνο το δάχτυλο. Δεν ξέρω με ποια Έρρικα συντονίστηκα και ξεκίνησα να κολυμπάω για να ανέβω στο σκάφος. Στο ελικόπτερο είχα χάσει πολύ αίμα και έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το χέρι. Έχω μπροστά μου δύο ακόμα χειρουργεία».

Ο οδηγός

Ο οδηγός του σκάφους ήταν μια νέα γνωριμία της Έρρικας Πρεζεράκου, ο οποίος ενώ στην αρχή έδειχνε να τη συμπονά, στη συνέχεια κατάθεσε ότι ήταν συνυπαίτια του ατυχήματος.

«Άλλο έδειχνε και άλλο ήταν. Μέχρι να το καταλάβω με σόκαρε. Στην αρχή έλεγε “τι έχω κάνει” και μετά κατάθεσε ότι δεν καθόμουν στο κάθισμα και ήμουν συνυπαίτια. Ήταν σοκ. Είπε ότι έβαλε ιδιωτικό ελικόπτερο για να φέρει γιατρό και ήταν ψέματα. Κινήθηκα νομικά γιατί είδα ότι αλλιώς δεν θα πάρει το μάθημά του. Μου είπε ότι “έλα σε ένα μήνα θα το έχεις ξεχάσει”. Ήταν ένας άνθρωπος που είχαν γνωρίσει 3 εβδομάδες, ήταν μια νέα σύνδεση. Δεν είναι καλός άνθρωπος»

Η στήριξη στη μικρή Αναστασία

Η Έρρικα ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τον έρανο έτσι ώστε η 7χρονη Αναστασία να καταφέρει να ταξιδέψει στην Αμερική και να παλέψει με μια σπάνια μορφή καρκίνου στο κεφάλι.

 

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα