Μην χασετε

Έξυπνα tips για να τιθασεύσετε τα φριζαρισμένα σας μαλλιά

Τα μαλλιά που φριζάρουν αποτελούν ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες στη ρουτίνα περιποίησής τους. Απομακρύνουν από το λείο και ολόισιο αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε όλη μέρα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα ατημέλητο look. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος για να τιθασεύσετε τις τρίχες που δε θέλουν να συνεργαστούν και σας στερούν το τέλειο hairstyle.

 

Σύμμαχός μας όλα τα tips που μάθαμε από τον hair specialist Zoltan Vargyal με έδρα του το Λονδίνο, ο οποίος έχει μερικές απίθανες συμβουλές να μας δώσει για να πούμε αντίο στο φριζάρισμα και να αποκτήσουμε ένα απόλυτα sleek & smooth φινίρισμα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα από αυτόν και να αποκτήσετε τα μαλλιά των ονείρων σας!

Advertisements

 

Για φυσικά σγουρά μαλλιά…

… ο διάσημος hairstylist προτείνει να απευθυνθείτε στους ειδικούς κλείνοντας ένα ραντεβού με το αγαπημένο σας hair salon, όπου θα σας περιποιηθούν και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το φριζάρισμα. Μία από τις επιλογές που έχετε είναι να δοκιμάσετε μια θεραπεία κερατίνης, που θα σας χαρίσει απίστευτα ίσια μαλλιά ακόμη και μετά το μπάνιο. Ωστόσο, εσείς που έχετε πολύ σγουρή τρίχα, τότε είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε αρκετές επαναλήψεις της υπηρεσίας αυτής κάθε 3-6 μήνες. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς και αποκτήστε τα πιο απίθανα μαλλιά!

Για ατίθασες άκρες…

… που δε συνεργάζονται με κανένα προϊόν, ο Vargyal εξηγεί πως προκαλούνται από το υπερβολικό styling, τις βαφές, τους ρύπους της ατμόσφαιρας ή τη μόλυνση, παράγοντες που ταλαιπωρούν την τρίχα με αποτέλεσμα αυτή με τη σειρά της να «αντιδράει» με αυτόν τον τρόπο. Για να απαλλαγείτε από αυτή την κατάσταση, χρησιμοποιήστε conditioning serums, μάσκες μαλλιών κι έλαια που απομακρύνουν από αυτό το super-heavy εφέ στα μαλλιά.

 

Advertisements

Για μαλλιά που φριζάρουν λόγω καιρού…

… ο ειδικός αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αφυδάτωσής τους. Η έλλειψη υγρασίας στις τρίχες σημαίνει ότι αναγκάζονται να απορροφήσουν οποιαδήποτε υγρασία υπάρχει στον αέρα για να ενυδατωθούν. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι εφαρμόζετε καθημερινά ένα leave-in conditioner. Plus, να απλώνετε hair masks μετά το λούσιμο και μερικές φορές όταν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας μπορείτε να βάζετε ελαιόλαδο. Βάλτε μια γενναία ποσότητα στα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με μια μεμβράνη ή πετσέτα και κοιμηθείτε με αυτό. Την επόμενη μέρα λουστείτε με σαμπουάν και αποκτήστε το πιο λείο αποτέλεσμα.

 

Top Anti-frizz tips

  • Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε το φριζάρισμα είναι να μάθετε να κάνετε το σωστό στέγνωμα. Αντί να τα στεγνώνετε από πάνω προς τις άκρες ξεκινώντας από τη ρίζα, αλλάξτε κατεύθυνση και γυρίστε το κεφάλι σας προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, οι τρίχες θα έχουν μια φορά και ταυτόχρονα θα σας χαρίσετε όγκο ακόμη κι αν δεν έχετε.
  • Επίσης, ο τρόπος που τυλίγετε τα μαλλιά σας μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικός στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε πετσέτα με μικροΐνες, πιέστε την απαλά στην τρίχα χωρίς να τρίβετε με δύναμη πάνω κάτω. Μια άλλη λύση είναι να τινάζετε τα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε το περιττό νερό.
  • Ο ύπνος με ένα μεταξωτό wrap ή σε μια silk μαξιλαροθήκη όχι μόνο εμποδίζει τη θραύση της τρίχας, αλλά το ύφασμα αυτό δεν απορροφά τόση υγρασία όσο οι μαξιλαροθήκες από βαμβάκι. Δοκιμάστε το tip και ξυπνήστε με απίστευτα λεία μαλλιά!

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα