Μην χασετε

Ένα έξυπνο tip για να εξαφανίσετε τους κόμπους από τα αγαπημένα σας πουλόβερ

Η μοναδική Martha Stewart, που είναι ειδική σε θέματα σπιτιού, σας δίνει ένα εκπληκτικό tip για να εξαφανίσετε τους κόμπους από τα αγαπημένα σας πουλόβερ.

Advertisements

Η ίδια τονίζει πως οι κόμποι δημιουργούνται σε ένα πουλόβερ όταν κάποιες ίνες του υφάσματος σπάνε, μπερδεύονται και ενώνονται με άλλες σπασμένες ίνες. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί τους κόμπους στα πουλόβερ και αυτή την τραχιά υφή που είναι αρκετά αντιαισθητική.

Όταν οι ίνες σε ένα πουλόβερ σπάνε δημιουργούνται κόμποι και το πουλόβερ αποκτάει τη γνωστή αντιαισθητική τραχιά υφή του.

Πώς να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων

Για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην ετικέτα του πουλόβερ. Θα πρέπει πάντα να πλένετε το πουλόβερ από την ανάποδη μεριά, να αφαιρείτε το πουλόβερ από το στεγνωτήριο αμέσως (ή αν δεν έχετε στεγνωτήριο να μην το αφήνεται στο στύψιμο) και να το βουρτσίζετε με τις ειδικές βούρτσες για πουλόβερ τακτικά.

Για να αφαιρέσετε τους κόμπους χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδάκι.

Πώς να διώξετε τους κόμπους που δημιουργήθηκαν

Μπορεί η μέθοδος της Martha Stewart να θέλει πολύ υπομονή αλλά είναι η πιο αποτελεσματική. Αφαιρέστε έναν-έναν τους κόμπους χρησιμοποιώντας ένα ψαλιδάκι ή ξυραφάκι.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά μηχανήματα που αφαιρούν τους κόμπους εύκολα και γρήγορα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά ηλεκτρικά ξυραφάκια για ρούχα και υφάσματα που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε κουβέρτες και έπιπλα. Μην χρησιμοποιήσετε ένα απλό ξυραφάκι για να «ξυρίσετε» το πουλόβερ σας γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότεροι κόμποι.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα