Μην χασετε

Ένα έξυπνο αλλά απλό τρικ για να εξοικονομήσετε χώρο στην τραπεζαρία σας

Παρόλο που ο χώρος της διακόσμησης έχει πολλούς κανόνες που θεωρητικά δεν πρέπει να παραβιαστούν, υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα πείραζε να τους παραβιάζαμε και κάποιες φορές.

Advertisements

 

Ένας από αυτούς έχει να κάνει με την τραπεζαρία και την θέση του τραπεζιού. Θεωρητικά το τραπέζι του φαγητού δεν πρέπει να ακουμπάει στους τοίχους. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που ίσως χρειάζεται να θυσιάσει κανείς λειτουργικότητα για να κερδίσει χώρο. Μπορεί, λοιπόν, να χρειαστεί να θυσιάσετε 1-2 θέσεις, θα εξασφαλίσετε όμως μερικά επιπλέον τετραγωνικά. Δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες 10 περιπτώσεις που το έκαναν με επιτυχία.

 

Ο τοίχος αξιοποιείται με το παραπάνω καθώς παρέχει αρκετές έξτρα θέσεις με ένα «χτιστό» παγκάκι. Οι θέσεις αυτές καταλαμβάνουν πολύ μικρότερο χώρο απ’ ότι θα έπιαναν οι καρέκλες.

 

Όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος σας πάντα υπάρχουν λύσεις. Κολλήστε ένα μικρό τετράγωνο τραπέζι στον τοίχο και βάλτε 2-3 καρέκλες. Διακοσμήστε με όμορφα πιάτα σαν αυτά της φωτογραφίας.

 

Μακρόστενος χώρος; Κανένα πρόβλημα! Επιλέξτε ένα μακρόστενο τραπέζι, κολλήστε το στον τοίχο και τοποθετήστε τις καρέκλες περιμετρικά. Βάλτε έναν μεγάλο καθρέπτη ακριβώς από πάνω για να κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

 

Εκμεταλλευτείτε μια γωνιά για να βάλετε ένα στενό τραπεζάκι με δύο καρέκλες. Η αντίθεση του λευκού-μαύρου και το φωτιστικό που καταλήγει ακριβώς πάνω από το τραπέζι δημιουργούν μια πολύ όμορφη σύνθεση.

 

Ένα κλασσικό ορθογώνιο τραπέζι μπορεί να μπει κάθετα σε έναν τοίχο και να μην χάσει καμία από τις διαθέσιμες θέσεις του. Οι διαφανείς καρέκλες και ο καθρέπτης ξεγελούν το μάτι και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

 

Advertisements
Ένα ημικυκλικό τραπέζι σαν αυτό θα δημιουργήσει μια όμορφη γωνιά σε οποιονδήποτε μικρό χώρο. Χρησιμοποιήστε ένα σκαμπό για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Αν θέλετε ένα λίγο μεγαλύτερο τραπέζι, μπορείτε και πάλι να εκμεταλλευτείτε τους τοίχους. Βάλτε τις θέσεις αμφότερα και κατά μήκος του τραπεζιού και διακοσμήστε με χρωματιστά βιβλία. Το κρεμαστό φωτιστικό ολοκληρώνει τη σύνθεση και δίνει κομψότητα στον χώρο.

 

Αν έχετε νησίδα στην κουζίνα σας, μια έξυπνη ιδέα είναι να εκμεταλλευτείτε τη μία της πλευρά και να τοποθετήσετε ένα τραπέζι που θα φαίνεται ως προέκτασή της. Θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο!

 

Γενικά αποφεύγετε να τοποθετήσετε ένα μακρόστενο τραπέζι κατά μήκος ενός μακρόστενου δωματίου. Προτιμήστε να το τοποθετήσετε κάθετα στον χώρο, πάνω σε κάποιον τοίχο, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ. Θα σας βοηθήσει να «τετραγωνοποιήσετε» το δωμάτιο.

 

Τέλος, ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι με δύο καρέκλες μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα μικρό τοίχο και να δημιουργήσει μια όμορφη γωνιά για φαγητό ή διάβασμα. Βάλτε από κάτω ένα χαλάκι για να οριοθετήσετε τον χώρο και να του χαρίσετε ζεστασιά!

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα