Μην χασετε

Ένας στους πέντε ανθρώπους προτιμά να έχει σκύλο παρά να βρίσκεται σε σχέση

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν ένας στους πέντε προτιμά να έχει σκύλο παρά να βρίσκεται σε σχέση.

Advertisements

 

Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ήταν τόσο προσκολλημένοι στο κατοικίδιο ζώο τους επειδή «τα σκυλιά δεν σε απογοητεύουν ποτέ» με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσαν να το κάνουν οι άνθρωποι. Παρόλο που ένας σκύλος μπορεί να μην σου αγοράσει τριαντάφυλλα ή να σε βγάλει έξω για δείπνο, η άνευ όρων αγάπη του μπορεί να ανακουφίσει τη μοναξιά σου.

Ίσως τα ευρήματα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, δεδομένου ότι πολλοί celebrities έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα σκυλιά τους. Η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Glenn Close εμφανίστηκε πέρυσι στο κόκκινο χαλί μαζί με το σκυλάκι της, περιγράφοντας το ως «την καλύτερη συντροφιά που μπορεί να έχει ένα κορίτσι».

 

Φαίνεται ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών σκύλων που μοιράζονται τη ζωή τους με έναν τετράποδο φίλο αντί για έναν κανονικό σύντροφο. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στα πολλά οφέλη που έχει η συναναστροφή με έναν σκύλο.

 

Τα σκυλιά βοηθούν τους ιδιοκτήτες τους να χαλαρώσουν, είτε με μια καθημερινή βόλτα στον καθαρό αέρα, είτε με μια αγκαλιά στον καναπέ.

Μπορούν επίσης να είναι σπουδαίοι ακροατές, βοηθούν τους ιδιοκτήτες τους να καταπολεμήσουν το στρες και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας και της φυσικής τους κατάστασης.

Advertisements

diaforetiko.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα