Μην χασετε

Ένας πλούσιος πατέρας ήθελε να δείξει στον γιο του πως ζει ένας φτωχός. Διαβάστε όμως τι έγινε

Όπως και πολλές άλλες ιστορίες που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, έτσι και αυτή που θα διαβάσετε στη συνέχεια, μπορεί και να μην είναι πραγματική. Το μήνυμα όμως που περνάει, είναι πολύ πολύ αληθινό.

«Κάποια μέρα, ένας πλούσιος μπαμπάς πήρε τον γιο του και ταξίδεψε μέχρι ένα κοντινό, μικρό χωριό για να του δείξει πως ζουν οι φτωχοί άνθρωποι.

Έφτασαν στο χωριό και πέρασαν όλη τη μέρα τους στο αγρόκτημα μιας φτωχής οικογένειας. Στο τέλος της ημέρας, μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν το δρόμο της επιστροφής για την πόλη.

Στη μέση της διαδρομής ο μπαμπάς στράφηκε προς τον γιό του και τον ρώτησε:

Advertisements

«Είδες πόσο φτωχοί είναι αυτοί οι άνθρωποι; Για πες μου, τι σημαντικό έμαθες σήμερα;»

Ο γιος του τον κοίταξε με αυτά τα τεράστια μάτια του και του απάντησε:

«Εμείς έχουμε ένα σκυλί, εκείνοι έχουν τέσσερα. Εμείς μπαμπά έχουμε μια πισίνα αλλά αυτοί έχουν ολόκληρα ποτάμια. Εμείς έχουμε φανάρια για να βλέπουμε τη νύχτα, εκείνοι τα αστέρια και το φεγγάρι.

Εμείς αγοράζουμε τα τρόφιμα που τρώμε ενώ εκείνοι τα καλλιεργούν. Στο σπίτι μας έχουμε ψηλούς τοίχους και κλειδαριές για να μας προστατεύουν ενώ εκείνοι αφήνουν την πόρτα τους ανοιχτή. Εμείς βλέπουμε εκπομπές με ανθρώπους που συζητούν, τραγουδούν και χορεύουν στην τηλεόραση, ενώ αυτοί διασκεδάζουν και συζητούν κάθε μέρα με τους καλούς τους φίλους.»

Advertisements

Και ο μικρός κατέληξε:

«Σε ευχαριστώ, μπαμπά, που μου έδειξες πόσο φτωχοί είμαστε. Δεν το είχα καταλάβει μέχρι σήμερα!»

Δεν ήταν σοφά τα λόγια του μικρού αγοριού; Δεν είναι τα χρήματα που μας κάνουν πλούσιους, αλλά η αληθινή αγάπη, η πραγματική φιλία και οι απλές καθημερινές απολαύσεις που αφήνουμε να προσπεράσουν χωρίς να τις εκτιμήσουμε.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα