Μην χασετε

Πως να φτιάξετε μόνοι σας σαπούνια με άρωμα λεβάντας

Δημιουργείστε με πολύ απλό τρόπο χειροποίητα σαπούνια με άρωμα λεβάντας, ιδανικά και για δώρα!

 

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε:

– 1 κιλό έτοιμη βάση σαπουνιού με γάλα κατσίκας

–  2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη λεβάντα

Advertisements

– αιθέριο έλαιο λεβάντας

 

Ασφαλώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όποιου άλλου είδους έτοιμη βάση σαπουνιού προτιμάτε, απλά η συγκεκριμένη δίνει στο σαπούνι κατάλευκο χρώμα και πολύ απαλή υφή.

Με την προσθήκη μερικών σταγόνων χρώμα για χειροποίητα σαπούνια μπορείτε να διαφοροποιήσετε την απόχρωσή τους, ενώ  αν προτιμάτε το σαπούνι μόνο λευκό με εντελώς λεία εμφάνιση μπορείτε να παραλείψετε την αποξηραμένη λεβάντα, παρ΄όλο που του δίνει ιδιαίτερα φυσική και όμορφη όψη.

Advertisements

Έτοιμες βάσεις και όλα τα υλικά θα βρείτε σε καταστήματα – eshops με πρώτες ύλες για κατασκευή χειροποίητων σαπουνιών.

 

Κόψτε την έτοιμη βάση σε μικρά κομμάτια και τοποθετείστε την, μέσα σε γυάλινο σκεύος, στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου μισό λεπτό.

Με την συγκεκριμένη ποσότητα βάσης θα φτιάξετε 5-6 μέτριου προς μεγάλου μεγέθους σαπούνια ή πολλά μικρότερα ανάλογα με τις φόρμες – καλούπια που θα χρησιμοποιήσετε.

Advertisements

 

Βγάλτε το σκεύος από τον φούρνο, ανακατέψτε πολύ καλά και ξανατοποθετείστε το για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα, αν χρειάζεται, ώστε η βάση η βάση να λιώσει εντελώς.

 

 

Προσθέστε 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε.

Η ποσότητα ελαίου δεν έχει καθοριστικό ρόλο στην υφή παρά μόνο στο άρωμα του σαπουνιού, οπότε και μπορείτε να την διαφοροποιήσετε ανάλογα με το αν προτιμάτε έντονο ή πιο διακριτικό άρωμα.

 

 

Προσθέστε μια κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα, ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την δεύτερη κουταλιά και ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά, ώστε η όψη του μείγματος να είναι χρωματικά ομοιόμορφη.

 

Αν πρόκειται για διακοσμητικά σαπούνια ή αν θέλετε να προσφέρετε σαν δώρο, τυλίξτε τα με φυσικό χόρτο ή σκοινί και προσθέστε κλαδάκια φυσικής λεβάντας.

 

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα