Μην χασετε

Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω 16/7: Δες την πρόβλεψη για το ζωδιό σου και πώς θα σε επηρεάσει

Την Τρίτη 16/7 έχουμε τη δεύτερη έκλειψη του καλοκαιριού, μερική σεληνιακή, στην 24.04’ του Αιγόκερω στις 11.38 μμ. Θα διαρκέσει 2 ώρες και 58 λεπτά και θα είναι ορατή από τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Νότια Ασία και την Αυστραλία.

Advertisements

H Σεληνιακή έκλειψη φορτίζει τα συναισθήματα

Όπως και στην Πανσέληνο, η αντίθεση του Ηλίου με την Σελήνη, δίνει έμφαση στο συναίσθημα σου, στις στενές σου σχέσεις και στα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σου.

Θα λέγαμε πως είναι μια εποχή συναισθηματικών εκκαθαρίσεων σε ότι μας έχει πιέσει ή ταλαιπωρήσει τους τελευταίους μήνες. Τώρα είναι πολύ πιο έντονες οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις. Η έκλειψη αυτή θα λειτουργήσει συμπληρωματικά σε θέματα που άνοιξαν με την πρώτη ηλιακή έκλειψη του στις 2/7/2019. Είναι πιθανό τα συναισθήματα σου να κορυφωθούν, να γίνουν ανεξέλεγκτα και να καταλήξεις σε υπερβολές.

Η επιρροή θα μας συνοδέψει έως την τελευταία έκλειψη του χρόνου στις 26 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Ήλιος στον Καρκίνο και η Σελήνη στον Αιγόκερω

Ο Ήλιος στον Καρκίνο αγαπά τη Σελήνη και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει. Αγαπά τη μεγάλη μητέρα, τη θεϊκή μήτρα όπου γεννιέται η ζωή, το φως, τη ζεστασιά της οικειότητας και της μεγάλης αγάπης.

Ο Ήλιος είναι η αρσενική αρχή στο ζωδιακό, ενώ η Σελήνη η θηλυκή. Πρόκειται για το δίπολο της ζωής, που είναι απαραίτητο για κάθε ισορροπία στη φύση, στις σχέσεις, στον εσωτερικό σου κόσμο.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω βρίσκεται στην κυβέρνηση του Κρόνου. Αγαπά ό,τι πρεσβεύει ο μεγάλος «δάσκαλος», -τάξη πειθαρχία, όρια, πλαίσια, ευσυνειδησία, οργάνωση- αλλά είναι έξω από την πραγματική φύση της, που είναι το «νιώθω», το «συναισθάνομαι», και κατά συνέπεια βγαίνει έξω από το κέντρο της. Πρόκειται, λοιπόν, για μια Σελήνη σε αδυναμία, ακριβώς επειδή είναι έξω από τους σκοπούς που πρέπει να εξυπηρετεί.

Τι φέρνει η Έκλειψη Σελήνης του Ιουλίου;

Ο κύκλος αυτής της Πανσελήνου σε αναγκάζει να σκύψεις πάνω από τις πραγματικές σου ανάγκες και να τις αναγνωρίσεις. Μέχρι τώρα έχεις μάθει να λειτουργείς σχεδόν στον αυτόματο. Ξυπνάς, πηγαίνεις για δουλειά, συναλλάσσεσαι με τους γύρω σου μηχανικά, μέσα σε ένα τυπικό κλίμα και μετά γυρίζεις στο σπίτι σου, στο οποίο λειτουργείς σχεδόν με τον ίδιο μηχανικό τρόπο.

Άχρωμα και τυπικά… Οι σχέσεις σου αποτελούν κι αυτές μέρος της μηχανικής πλευράς της καθημερινότητας σου. Τις ζεις, αλλά χωρίς χρώμα και κυρίως, χωρίς συναίσθημα! Τις θεωρείς δεδομένες, απλά υπάρχουν ως παράμετρος του πλαισίου της ζωής σου. Όμως, να ξέρεις, πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή αυτή! Η έκλειψη αυτή έρχεται να φωτίσει τον αθέατο κόσμο της ψυχής σου και των συναισθημάτων σου.

Advertisements

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, θα δημιουργήσει ένα είδος κρίσης που θα υποχρεωθείς να διερευνήσεις και να αντιμετωπίσεις. Επίκεντρο θα είναι οι σχέσεις σου, προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές, όποιες εσύ θεωρείς σημαντικές στη ζωή σου.

Μη νομίζεις πως αυτό σε βρίσκει απροειδοποίητα. Το ξέρεις, το έχεις ήδη σκεφτεί άπειρες φορές. Μέσα σου ξέρεις τι λειτουργεί στη ζωή σου και τι όχι. Μόνο που τώρα θα χρειαστεί να το δεις κατάματα. Να το αντιμετωπίσεις και να το επιλύσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έφτασε η στιγμή για να πάρεις και αποστάσεις και αποφάσεις. Όμως, ό,τι συμβαίνει τώρα δεν είναι οριστικό. Κατά συνέπεια, μη μεγαλοποιείς τις καταστάσεις, αλλά φρόντισε να αξιολογείς ρεαλιστικά τα γεγονότα.

Ο ρόλος του Κρόνου σε αυτή την έκλειψη

Ο Κρόνος, κυβερνήτης αυτής της έκλειψης, είναι ανάδρομος σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης και σε αντίθεση με την Αφροδίτη. Για τον χάρτη της Αθήνας, κυβερνήτης του 10ου οίκου.

Θα υπάρξουν πολλά θέματα που αφορούν στην επαγγελματική ζωή, τα οποία θα αναθεωρηθούν και θα λειτουργήσουν με έναν πιο πιεστικό τρόπο. ‘Ίσως να ανακαλύψεις πως δεν έχεις επενδύσει τον κατάλληλο χρόνο ή την απαραίτητη προσπάθεια για να δώσεις πνοή στα σχέδια σου. Παράλληλα, προκαθορισμένα σχέδια μπορεί να ανατραπούν ή να αλλάξουν. Θα υπάρξουν αναβολές και καθυστερήσεις που ίσως σε βγάλουν εκτός προγράμματος, σε προσωπικό επίπεδο. Κυρίως όμως, εκείνο που πλήττεται είναι οι συνεργασίες και οι σχέσεις σου. Το ίδιο θα συμβεί και σε επίπεδο χώρας.

Θα ανακαλύψεις, λοιπόν, πως εκείνοι που περίμενες να σε στηρίζουν δεν το κάνουν ή το αντίθετο, και αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις κάθε είδους. Και πάλι, όμως, να θυμάσαι πως ό,τι γίνεται τώρα δεν έχει οριστικό χαρακτήρα.

Είναι σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου πως οι νικητές δεν είναι εκείνοι που δεν απέτυχαν ποτέ, αλλά εκείνοι που ποτέ δεν παραιτήθηκαν και συνέχισαν να προσπαθούν! Και αυτό ακριβώς καλείσαι να κάνεις κι εσύ!

Επιπρόσθετα, ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, τονίζοντας το παροδικό της περιόδου. Τίποτα δεν είναι οριστικό και όλα έχουν τη δυνατότητα να διορθωθούν και να αλλάξουν.

Η ελπίδα της έκλειψης αυτής έρχεται από το τρίγωνο του Άρη με τον Δία (ανάδρομο), όπου ο Άρης είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου. Η δράση είναι η καλύτερη αντιμετώπιση στα δύσκολα και οι ευκαιρίες μπορεί να προέλθουν ακριβώς από αυτό: το να ενεργοποιηθείς, να πάρεις τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια σου και να τα διορθώσεις! Θα δεις πως θα σου δοθούν ευκαιρίες από εκεί που δεν το περιμένεις!

Advertisements

Ποια ζώδια επηρεάζει η έκλειψη περισσότερο;

Από την έκλειψη αυτή επηρεάζονται οι Κριοί, Καρκίνοι Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαήμερου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά. Η έκλειψη τους φέρνει μπροστά από κύκλους που νοιώθουν την ανάγκη να επεξεργαστούν εκ νέου ή και να κλείσουν. Επειδή όμως τώρα ό,τι και να γίνει δεν θα είναι οριστικό και αμετάκλητο, καλό είναι να μην βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα. Αντίθετα, ας προετοιμάσουν το έδαφος για το τι θέλουν να κάνουν, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να το ολοκληρώσουν.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα