Μην χασετε

«Έγινα ηθοποιός από αγγελία! Είδα σε εφημερίδα ότι περιοδεύων θίασος…»

«Δεν είχα δει θέατρο, δεν είχα ονειρευτεί τίποτα. Ήρθα 12 ετών από την Κωνσταντινούπολη και είδα πρώτη φορά θέατρο στα 16 μου, με την εργατική εστία».

Συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε ο Θοδωρής Ρωμανίδης, που αποκάλυψε πώς έγινε ηθοποιός από… αγγελία!

Η ζωή σου τα έφερε όπως τα είχες ονειρευτεί;

Δεν είχα δει θέατρο, δεν είχα ονειρευτεί τίποτα. Ήρθα 12 ετών από την Κωνσταντινούπολη και είδα πρώτη φορά θέατρο στα 16 μου, με την εργατική εστία. Έδωσα πανελλήνιες, απέτυχα οικτρά, οι κοπάνες έδιναν και έπαιρναν. Μέχρι τα 17 ήμουν μαθητής του 17-18, στα 18 μου του 11 κατευθείαν, δεν διάβαζα. Είδα σε εφημερίδα ότι περιοδεύων θίασος ψάχνει άτομα. «Ωραία», είπα, «θα πάμε ταξίδι».

Advertisements

Έγινες ηθοποιός από… αγγελία;

Ναι, έγινα ηθοποιός από αγγελία. Πήγα και τελικά ήθελαν τεχνικούς, όχι ηθοποιούς. Μια μέρα δεν ήρθε ένας ηθοποιός από το μπουλούκι, με την κακή έννοια, όχι με την καλή. Μπουλούκι με την κακή έννοια, δηλαδή όποιος ήθελε ερχόταν, όποιος ήθελε έπαιζε. Ο σπόρος όμως ήρθε και από αυτό. Μετά πήγα στη σχολή μουσικού θεάτρου, του Θεοφανίδη, με δασκάλα την Καλουτά.

zappit.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα