Μην χασετε

Άσχημες μυρωδιές στο σώμα: Τι σημαίνουν;

 Πολλές φορές, παρατηρούμε άσχημες μυρωδιές πάνω μας, από έντονη δυσοσμία στις μασχάλες, μέχρι κακοσμία του στόματος. Τι μπορεί να σημαίνουν όμως αυτές οι μυρωδιές για την υγεία μας; Και πότε πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα;
Φρουτένια μυρωδιά στην αναπνοή
Η κακή αναπνοή το πρωί είναι φυσιολογική. Η γλυκιά ή φρουτώδης αναπνοή, όμως, μπορεί να είναι πρόβλημα. Μπορεί να είναι σημάδι διαβητικής κετοξέωσης, μιας μεταβολικής πάθησης που μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία, και συνήθως είναι επιπλοκή διαβήτη που δεν έχει λάβει ακόμη θεραπεία.

Χρόνια κακή αναπνοή
Η δύσοσμη αναπνοή που διαρκεί πολύ καιρό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν αναπτυχθεί πολλά βακτήρια στα ούλα σας, αλλά και κάποια μόλυνση της περιοχής.

Advertisements

Κακή αναπνοή που δεν φεύγει με το βούρτσισμα
Τις περισσότερες φορές, το βούρτσισμα των δοντιών είναι αρκετό για να απαλλαγούμε από την κακή αναπνοή. Αν, όμως, η κακοσμία επιμένει, τότε μπορεί να προέρχεται από το έντερό σας, πιθανότατα από έλλειψη γαστρικών υγρών. Αν η τροφή σας δεν χωνεύεται σωστά, θα επηρεάσει την υγεία του εντέρου.

Μυρωδιά ψαρίλας από τον κόλπο
Η μυρωδιά στην περιοχή είναι τελείως φυσιολογική, αλλά πρέπει να μιλήσετε στον γιατρό σας αν γίνει έντονη, ή μυρίζει σαν ψάρι. Μπορεί να είναι σημάδι βακτηριακής κολπίτιδας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη μυρωδιά και εκκρίσεις, ειδικά μετά το σ∈ξ. Μην την αφήσετε χωρίς θεραπεία.

Κολπικές μυρωδιές που δεν είναι φυσιολογικές για εσάς
Ξέρετε την μυρωδιά του δικού σας σώματος. Αν, λοιπόν, η μυρωδιά ξαφνικά αλλάξει, πρέπει να τσεκάρετε με τον γιατρό σας για να δείτε αν κάτι δεν πάει καλά.

Δυσοσμία σώματος και αναπνοής
Ορισμένα εσωτερικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις μυρωδιές, και πολλές φορές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρά, όπως παθήσεις των νεφρών και του ήπατος.

Ιδιαίτερα έντονος ιδρώτας
Οι άνθρωποι με υπερθυρεοειδισμό μπορεί να ιδρώνουν υπερβολικά, με αποτέλεσμα η κακοσμία του σώματος να είναι χειρότερη.

Ούρα που μυρίζουν υπερβολικά έντονα
Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κακής υγείας του εντέρου, όπως και στην περίπτωση της κακής αναπνοής, αλλά αν παρατηρήσετε ταυτόχρονα και ιδιαίτερα δύσοσμη εφίδρωση, τότε αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας αποβάλλει πολλές τοξίνες.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα