Μην χασετε

Άντρας που δε σε προσέχει, δε σου αξίζει

Μία στιγμή μόνο αρκεί για να καταλάβεις αν ένας άντρας είναι διαφορετικός απ’ τους άλλους. Αν αξίζει την προσοχή σου, θα το δεις με την πρώτη ματιά. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες στις κινήσεις και τη συμπεριφορά του που θα σε κάνουν να τον παρατηρήσεις, να εντυπωσιαστείς. Δε θα χρειαστεί τίποτα παραπάνω.

Advertisements

 

Μία στιγμή μόνο και θα πεις μέσα σου «αυτός, αυτός ναι». Γιατί κάτι θα έχει, κάτι που το θες. Χωρίς απαραίτητα να ξέρεις τι. Απλώς θα σε τραβάει τόσο πολύ, που δε θα μπορείς ν’ αντισταθείς. Τόσο διαφορετικός και ξεχωριστός θα είναι στα μάτια σου.

Είστε έξω, διασκεδάζετε Παρασκευή βράδυ. Εσύ κι αυτός, σε κοινή παρέα. Ωραία μουσική, χαμηλός φωτισμός μπαρ, πίνετε το ποτό σας. Κι ενώ η υπόλοιπη παρέα θέλει να σε κάνει να μεθύσεις, μες στα γέλια, αυτόν κάτι τον κρατάει. Γελάει, συμμετέχει, αλλά κάτι τον κρατάει μέσα του. Είναι που θέλει να σε φροντίσει, όχι να σε δει μεθυσμένη. Κι όσο προσπαθεί να το κρύψει, άλλο τόσο –και περισσότερο– φαίνεται. Σε κοιτάει στα μάτια και βλέπεις το δισταγμό του. Θέλει να κάτσεις ήρεμα κάτω, να νιώσεις καλύτερα, να σε κάνει αυτός ο ίδιος να νιώσεις καλύτερα. Σκέφτεται μόνο πώς θα σε φροντίσει. Κι εσύ το καταλαβαίνεις αμέσως, νιώθεις αυτό το ξεχωριστό «κάτι».

Μοναδικό κι ιδιαίτερο είναι και κάτι άλλο, βέβαια. Βλέπεις άντρες να σε γυρίζουν σπίτι μετά από βόλτα και να μη νοιάζονται για το πού ακριβώς μένεις, δεν περιμένουν να σε δουν να μπαίνεις μέσα, να κλείσεις την πόρτα. Η μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά εδώ είναι πως αυτός που αξίζει την προσοχή σου, όχι μόνο θα σε πάει ακριβώς έξω απ’ το σπίτι σου και θα περιμένει να σε δει να μπαίνεις, αλλά θα τον δεις να κάθεται και λίγο απ’ έξω, βλέποντάς σε να φεύγεις, σκεπτόμενος πόσο ωραία περάσατε. Κι αν κοιτάξεις απ’ το παράθυρό σου, αυτός θα είναι ακόμη εκεί. Δεν το κάνει για να τον προσέξεις, το κάνει γιατί έτσι συμπεριφέρεται.

 

Δεν αξίζει την προσοχή σου, ύστερα, αυτός που δίχως λόγο θυμώνει όταν αποφασίζεις να βγεις με τις φίλες σου. Έχοντας περάσει αρκετό χρόνο μαζί, αποφασίζεις να δεις και λίγο τις κολλητές σου. Κι αυτός νιώθει ότι ξαφνικά δεν τον υπολογίζεις, ότι δεν είναι η προτεραιότητά σου και διάφορα άλλα. Αντίθετα, αυτός που σε καταλαβαίνει και σε σέβεται θα σου πει απλώς «να προσέχεις και καλά να περάσετε». Βλέπεις τη διαφορά; Τόσο αυτονόητο, μα και τόσο τρελό για κάποιους. Κι εσύ νιώθεις ότι σε κερδίζει, όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα. Γιατί σου φέρεται όμορφα.

Να είσαι σίγουρη, τώρα, ότι έχεις βρει το σωστό άντρα, αν όλα τα παραπάνω συμπληρώσει κι αυτό εδώ: αντί να σου στέλνει μηνύματα από ‘δω κι από ‘κει, προτιμά να σε παίρνει τηλέφωνο. Να επικοινωνείτε άμεσα και ουσιαστικά. Ν’ ακούει τη φωνή σου, να νιώθει ότι είναι δίπλα σου. Αν ήταν στο χέρι του, θα επικοινωνούσατε μόνο από κοντά. Το τηλέφωνο, έστω, σας φέρνει πιο κοντά από άσκοπα μηνύματα. Τώρα, βέβαια, με τις βιντεοκλήσεις εισέρχεται ο ένας στην καθημερινότητα του άλλου μ’ ένα «πάτημα». Κι αυτό, όμως, θέλει το θάρρος του, είναι ξεχωριστό, μιας και δεν κρύβεσαι, αλλά δείχνεις ακριβώς πόσο την θες και την σκέφτεσαι.

Και κάτι πέρα απ’ τα τετριμμένα: την ώρα που οι περισσότεροι νοιάζονται μόνο να ικανοποιήσουν τις ανασφάλειές τους ασκώντας «εξουσία» πάνω σου και επιβάλλοντας συνεχώς τη δική τους θέληση, αυτός συμπεριφέρεται αντίστροφα. Θέλει να νιώθεις εσύ άνετα, να κάνετε αυτό που προτιμάς, να κανονίσεις εσύ το πρόγραμμα, να πάρεις πρωτοβουλίες. Χωρίς συναισθηματική βία και διακρίσεις ρόλων, όλα θα είναι τόσο αμοιβαία και τόσο αυθόρμητα. Κι αυτό δεν είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Αντίθετα, είναι ό,τι πιο ουσιώδες στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Έχε το νου σου, λοιπόν, να βρεις κάτι τέτοιο.

Advertisements

Είναι στο χέρι σου να επιλέξεις αν θέλεις δίπλα σου γλοιώδεις τύπους που το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα σε καλοπιάσουν. Κερνώντας σε άλλο ένα ποτό, άλλο ένα φαγητό και παίρνοντάς σου αμέτρητα δώρα. Ίσως έτσι να νιώθουν ότι σε πλησιάζουν περισσότερο, αφήνοντας να καταλάβεις ότι είναι διατεθειμένος να ξοδέψει τα λεφτά του για σένα.

 

Τιμιότερο, απ’ την άλλη, μου φαίνεται να επιλέγεις εκείνον που θα κόπτεται μόνο για το αν νιώθεις άνετα και όμορφα κι αν περνάς καλά με τρόπο ουσιαστικό. Εκείνος που αντί να ψάχνει ένα ακριβότερο εστιατόριο απ’ το προηγούμενο, θα ψάχνει μέσα σου να βρει τι θα σε κάνει πιο χαρούμενη απ’ την προηγούμενη φορά.

Μπορεί κάποιοι να μη συμφωνούν με τα παραπάνω, να επιμένουν στις πεπερασμένες αντιλήψεις του «άντρα του πολλά βαρύ» που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ίσως εγώ να το βλέπω λάθος.

Ωστόσο, το νόημα παραμένει ίδιο, όποια κι αν είναι η αλήθεια: μην ενδίδεις σε κάτι λιγότερο απ’ αυτό που σου αξίζει. Εσύ επιλέγεις αυτούς που θα είναι δίπλα σου. Και, πίστεψέ με, είναι σοβαρή αυτή η επιλογή. Γιατί κρίνει άμεσα την ευτυχία σου, τις στιγμές που θα σε διαμορφώσουν.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα