Με την αδερφή σου έχεις μοιραστεί την ίδια μήτρα, το ίδιο δωμάτιο, τα ίδια παιχνίδια –για να μην αναφερθούμε στα μυστικά, τα κουτσομπολιά και τις κοινές εμπειρίες. Είναι η αδερφή, η μαμά, η κολλητή και η πατερίτσα σου και τίποτα δεν μπορεί να σας χωρίσει. Τίποτα, εκτός απ’ το να της «βουτήξεις» το μαύρο της φόρεμα χωρίς να τη ρωτήσεις.

Advertisements

Το παρακάτω κείμενο το αφιερώνουμε σε όλες τις αδερφές αυτού του κόσμου που καταπάτησαν την περιουσία της αδερφής τους και είδαν πολλάκις και την δική τους να καταπατάται. Σε όλες εκείνες τις ψυχές, που καμάρωσαν με το «κλεμμένο» φόρεμα και σε εκείνες που δεν το βρήκαν στην ντουλάπα τους όταν το ήθελαν.
1. Αν έχεις αδερφή, έχεις φορέσει κυριολεκτικά ό,τι υπάρχει στην ντουλάπα της. Κι αν δεν το έχεις φορέσει, τότε το έχεις σίγουρα δοκιμάσει και δεν το έβαλες έξω απλώς επειδή δεν σου άρεσε.

2. Όχι, δεν δανειζόμαστε μόνο ρούχα. Δανειζόμαστε και παπούτσια και μολύβια ματιών και σκουλαρίκια και τσάντες και παλτό και σοuτιέν. Κι αν μπορούσαμε, θα δανειζόμασταν η μία τα μαλλιά της άλλης.

3. Κατά βάση, δεν κλέβεις ένα ρούχο από την αδερφή σου επειδή είναι καλύτερο απ’ τα δικά σου. Το παίρνεις και το φοράς απλώς και μόνο επειδή είναι διαφορετικό και σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις πάει για ψώνια.

4. Εξ ου και, με μαθηματική ακρίβεια, όταν φορέσεις κάτι δικό της, ο κόσμος θα σου πει «Πολύ ωραίο αυτό! Πού το βρήκες;».

Advertisements

5. Ερώτηση που μας θυμίζει ότι πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε, ότι οι στενοί φίλοι και συνάδελφοι έχουν μάθει ότι είσαι ένας κλέφτης ρούχων και ρωτούν από μόνοι τους «Πολύ ωραίο αυτό! Της αδερφής σου;». Όταν η αδερφή σου, σου κλέβει τα ρούχα: 15 αλήθειες βγαλμένες απ’ τη ζωή – Εικόνα 1 6. Έχετε τσακωθεί πραγματικά σοβαρά μ’ αυτή τη χαζή αφορμή, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Ήταν η μέρα που είχε ραντεβού για δουλειά και εσύ της είχες πάρει το μοναδικό της καλό παντελόνι χωρίς καμιά προειδοποίηση (υπόθεση ρουτίνας, ας μη γελιόμαστε) και η κουβέντα κατέληξε από τυπικό καυγά μεταξύ αδερφών, σε «λόγια βαριά» επειδή είσαι «εγωίστρια» ή «κακομαθημένη».

7. Παρεμπιπτόντως, το να χάσεις το ζευγάρι σκουλαρίκια που της χάρισε ο πρώτος της έpωτας ή που είναι οικογενειακό κειμήλιο το οποίο της ανήκει, σε βάζει αυτόματα στη μαύρη λίστα για μέρες.

8. Σπάνια και οι δύο (ή περισσότερες) αδερφές έχουν τις ίδιες συνήθειες ως προς την τάξη και την οργάνωση. Γι’ αυτό, όταν η μια εισβάλλει στην ντουλάπα της άλλης, είναι απολύτως δεδομένο ότι θα γίνει αντιληπτό.

9. Έχεις φύγει από το σπίτι κρυφά για να μη σε δει να φοράς το καλό της το παλτό που δεν δανείζει σε κανέναν, τουλάχιστον μία φορά. Όταν η αδερφή σου, σου κλέβει τα ρούχα: 15 αλήθειες βγαλμένες απ’ τη ζωή – Εικόνα 2 10. Σε έχει «τσακώσει» να φοράς την μπλούζα της (που ισχυρίζεσαι ότι έχασες), μέσα από φωτογραφία ανεβασμένη από φίλους σου στο Facebook (τον μεγάλο αυτό χαφιέ που ‘χει κλείσει σπίτια)!

11. Η μία έχει σίγουρα αγοράσει στην άλλη κάτι, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι στην ουσία, κάνει δώρο και στις δυο.

Advertisements

12. Θα πάρεις τα ρούχα της αδερφής σου ακόμα κι αν δεν φοράτε το ίδιο νούμερο: νόμος.

13. Μπορείτε να τσακώνεστε για το ποιανής είναι τι για χρόνια. Κι ας έχετε πάψει να το φοράτε και οι δυο.

14. Η μία απ’ τις δυο είναι κατά κανόνα πιο «στιλάτη», πιο κομψή και πιο… πλούσια σε υλικό και η άλλη είναι πολύ τυχερή που την έχει αδερφή (κι ας μοιάζει λίγο με τον φτωχό συγγενή ή με την υπηρέτρια που κλέβει τα φουστάνια της κυρίας).

15. Κοpίτσια, να αγαπάς, σημαίνει να μοιράζεσαι. Γκρεμίστε τις ντουλάπες, σπάστε τις αλυσίδες, ενώστε το «έχει» σας. Και στείλτε κι ένα μήνυμα αν θέλετε την μπορντώ τη ζακέτα μας.

Πηγή

Advertisements
Advertisements