Για να καταλάβετε πόσες φορές κινείται ο λαιμός σας, μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να κάνετε μερικές ασκήσεις, οι οποίες είναι αρκετά εύκολες.

Advertisements

 

Κοιτάξτε πάνω. Τώρα κοιτάξτε προς τα κάτω. Κοιτάξτε δεξιά και αριστερά. Είτε κάνετε yoga, είτε είστε στο γραφείο, ή αν απλά διασχίζετε το δρόμο, ο λαιμός σας κινείται συνεχώς και κάθε κίνηση συμβάλλει στις ρυτίδες που σχηματίζονται καθημερινά. Ακόμη και το κινητό μας τηλέφωνο και συγκεκριμένα οι ώρες που αφιερώνουμε κοιτάζοντάς το, είναι μία από τις βασικές αιτίες που τα τελευταία 20 και 30 χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη χαλάρωση του δέρματος.

Δεδομένου ότι είμαστε όλοι τόσο αφοσιωμένοι με τη σύσφιξη του δέρματος και επενδύουμε σε προϊόντα που δρουν στην επανόρθωση του περιγράμματος και κατά της χαλάρωσης, είναι σημαντικό να κοιτάξουμε και την καθημερινότητά μας και να αντιμετωπίσουμε το λαιμό μας διαφορετικά. Το δέρμα στο λαιμό και το ντεκολτέ είναι πιο εύθραυστο από το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα, γι ‘αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να επενδύουμε σε προϊόντα που είναι εξίσου αποτελεσματικά αλλά και απαλά για την περιοχή.

Όπως συμβαίνει πάντα, η πρόληψη πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση, είναι το κλειδί για να διατηρήσουμε τον λαιμό μας ανανεωμένο. Γι αυτό οι παρακάτω συμβουλές είναι παραπάνω από πολύτιμες.

Advertisements

 

Συμβουλή #1: Σταματήστε να κοιτάτε το τηλέφωνό σας συνεχώς.

Δυστυχώς, η συνεχής κάμψη του λαιμού δημιουργεί ένα εντελώς νέο σύνολο ρυτίδων (γνωστό και ως Tech Neck). Σε μια εποχή όπου τα τηλέφωνά μας είναι ουσιαστικά μια επέκταση του σώματός μας, για πολλούς είναι προτιμότερο απλά να κάνουν μερικές ασκήσεις, οι οποίες ουσιαστικά επιμηκύνουν τον αυχένα -σκεφτείτε ότι πρέπει να πάτε το κεφάλι σας προς τα πίσω, να το επαναφέρετε με αργό ρυθμό στην ευθεία και ουσιαστικά να επαναλαμβάνετε αυτήν την κίνηση για πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

 

Συμβουλή #2: Ενυδατώνετε το λαιμό σας καθημερινά.

Η ενυδάτωση θα αποτρέψει και θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των γραμμών του λαιμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια προϊόντα, την ίδια φόρμουλα που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας, ωστόσο αν θέλετε εντατική δράση, επενδύστε σε μία εξειδικευμένη κρέμα για το λαιμό και το περίγραμμα του προσώπου.

Ουσιαστικά οι συγκεκριμένες ενυδατικές κρέμες εστιάζουν περισσότερο στη σύσφιξη και περιέχουν διαφορετικά συστατικά, όπως η καφεΐνη, πεπτίδια και αντιοξειδωτικά που χαρίζουν άμεση επανόρθωση.

Advertisements

 

Συμβουλή #3: Να φοράτε SPF στο λαιμό σας κάθε μέρα.

Το καλύτερο φάρμακο είναι η πρόληψη και, όπως ίσως υποψιάζεστε, ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης όταν πρόκειται για πρώιμα σημάδια γήρανσης. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο λαιμός διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, επειδή το δέρμα είναι ακόμη πιο λεπτό από αυτό στο πρόσωπο.

Η βλάβη από το υπεριώδες φως προκαλεί χαλαρότητα στον ευαίσθητο ιστό του αυχένα, οδηγώντας σε χαλάρωση του δέρματος και ενίσχυση των γραμμών. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αντηλιακό, με ελάχιστο δείκτη προστασίας SPF 30, καθημερινά.

Συμβουλή #4: Καθαρίστε το λαιμό σας στο τέλος της ημέρας

Αν δεν καθαρίζετε το λαιμό σας, οι ρύποι και οι ελεύθερες ρίζες από την ημέρα μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος στον λαιμό σας.

Συμβουλή #5: Δοκιμάστε ένα neck facial

Θεραπείες όπως τα χημικά peeling, το microneedling και το λέιζερ, όπως το Fraxel, βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος, ελαχιστοποιούν τις γραμμές και σφίγγουν τον λαιμό προκαλώντας παραγωγή κολλαγόνου.

Advertisements

 

Advertisements