Αυτό το υπέροχο φθινοπωρινό στεφάνι στολίδι για την πόρτα της εισόδου του σπιτιού σας μπορεί να φτιαχτεί χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.    

Advertisements

Τι πιο όμορφο από το να καλωσορίζετε κάθε επισκέπτη του σπιτιού σας με ένα υπέροχο φθινοπωρινό στεφάνι στην πόρτα σας ή ακόμη καλύτερα τι πιο όμορφο από το να καλωσορίζετε τον εαυτό σας με αυτόν τον τρόπο!

Για να το φτιάξετε θα χρειαστεί να έχετε μερικά πραγματάκια. Τα πραγματάκια αυτά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας εκτός αν είστε από τους τυχερούς που μένουν στην εξοχή. Σε αυτή την περίπτωση κάντε μια βόλτα και συγκεντρώστε τα υλικά που σας χρειάζονται.

Ένα υπέροχο φθινοπωρινό στεφάνι που δεν κοστίζει σχεδόν τίποτε θα κοσμεί την είσοδο του σπιτιού σας.

Τι θα χρειαστείτε!

  • Άχυρο ή αποξηραμένα φύλλα καλαμποκιού (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με υλικά για διακόσμηση βιτρίνας ή για χειροτεχνίες)
  • Αποξηραμένο σιτάρι (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες)
  • Ένα κομμάτι λινάτσα.
Αυτά είναι όλα κι όλα όσα θα χρειαστείτε.

Ορίστε και το πώς θα το κάνετε!

Advertisements

Λίγο άχυρο ή αποξηραμένα φύλλα καλαμποκιού μπορούν να σας βοηθήσουν για να φτιάξετε ένα στεφάνι, στο μέγεθος που εσείς επιθυμείτε, τυλίγοντάς τα μεταξύ τους και σχηματίζοντας με αυτά ένα στεφάνι.

Τυλίξτε τα άχυρα ή τα φύλλα καλαμποκιού μεταξύ τους για να φτιάξετε ένα στεφάνι.

Tip: Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται δύσκολο τότε χρησιμοποιήστε σύρμα ως οδηγό για να τυλίξετε πάνω σε αυτό το άχυρο ή τα φύλλα καλαμποκιού. Διαφορετικά χρησιμοποιήστε έτοιμα στεφάνια από φελιζόλ που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και χόμπι.

Στη συνέχεια, κρατήστε τις κορυφές από κάθε κοτσάνι σταριού. Αφού τα κόψετε και έχουν όλα το ίδιο μήκος τότε ξεκινήστε να τα καρφώνετε πλαγίως πάνω στο στεφάνι δίνοντάς τους φορά προς τα έξω έτσι ώστε το στεφάνι σας στην τελική του φάση να έχει τον ίδιο όγκο παντού.

Καρφώστε τα κοτσάνια των σιταριών στο στεφάνι πλαγίως με φορά προς τα έξω.

Αφού ολοκληρώσετε με το πέρασμα του σιταριού πάνω στο στεφάνι δέστε ένα πλούσιο φιόγκο με τη λινάτσα σας σε ένα σημείο του στεφανιού.

Ένας πλούσιος φιόγκος στο κάτω μέρος του στεφανιού θα ολοκληρώσει την κατασκευή σας.

Το μόνο που σας έχει μείνει τώρα είναι να το τοποθετήσετε στην πόρτα σας. Το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε(π.χ. σπάγκος, πετονιά, κερωμένη κλωστή κ.α.) θα εξαρτηθεί από τον όγκο και φυσικά το βάρος που έχει το στεφάνι σας.

Advertisements
Το στεφάνι σας είναι έτοιμο για να το κρεμάσετε στην είσοδο του σπιτιού σας.

Φτιάξτε το και καλωσορίστε του πάντες στο σπίτι σας… φθινοπωρινά!

Πηγή

Advertisements