Το burger είναι από τα αγαπημένα junk food, μπορούμε όμως να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας και να το κάνουμε ένα υγιεινό και θρεπτικό φαγητό για μεγάλους και παιδιά. Η πρόταση του σεφ για σήμερα είναι σπιτικό burger με κοτόπουλο και σως από γιαούρτι, μέλι και ταχίνι.

Υλικά:

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • αλάτι

Για τη σως

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
  • 90 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο

Διαδικασία

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές φέτες (ταλιάτα).
  • Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, το τζίντζερ τριμμένο, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη σως

  • Βάζουμε τα υλικά για τη σως σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη σως στη βάση από τα ψωμάκια.
  • Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, από μία φέτα ντομάτας και από ένα φύλλο από το μαρούλι.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε το ¼ σε κάθε ψωμάκι.
  • Καλύπτουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ