Δροσερή αυγοσαλάτα, ιδανική για σάντουιτς και σνακ.

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά, medium σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, Dijon
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξύδι, από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζουμε μία βαθιά κατσαρόλα με νερό, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, αδειάζουμε τα αυγά μέσα και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
2. Κατόπιν, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τα καθαρίζουμε καλά, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
3. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα αυγά, ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά με ένα κουτάλι ώστε να πάνε τα αυγά παντού και σερβίρουμε.
 *Δεν ανακατεύουμε από την αρχή τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά για να μη διαλυθούν εντελώς.
  Pancakes μπουγάτσα: Μια απολαυστική επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό