Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό και τίμιο γλυκάκι που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα με την παρακάτω συνταγή. Τα βασικά υλικά της συνταγής είναι πράγματα που έχουμε συνήθως στο σπίτι: λίγα μήλα, αλεύρι, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Δοκιμάστε τη συνταγή, η μηλόπιτα θα σας αρέσει!

Υλικά συνταγής

  • 3 μήλα μεγάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
  • Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλλα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • Μισό βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 4 αυγά

Εκτέλεση Συνταγής

  • Κατ’αρχάς προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
  • Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε είτε σε ροδέλες είτε σε μισοφέγγαρα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  • Βάζουμε στο ταψί μας τις 2 κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά.
  • Στρώνουμε τα μήλα μας στο ταψί, προσεκτικά! Θέλουμε να καλύψουμε όλο το ταψί με μήλο. Περιχύνουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν τα μήλα.
  • Πασπαλίζουμε τα μήλα με την ζάχαρη, την κανέλλα, το ξύσμα λεμονιού και τα καρύδια, τα οποία έχουμε κάνει τρίμμα.
  • Βάζουμε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά να ζεσταθεί το μήλο.
  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε όλο το αλεύρι και προσθέτουμε μπέϊκιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.
  • Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε κι αυτήν στο μείγμα με τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα του αλευριού-ζάχαρης στο μίξερ μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.
  • Τέλος, ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα γίνεται.
  • Ψήνουμε τη μηλόπιτά μας για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
  • Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το ταψί και την βάζουμε ανάποδα ώστε να είναι τα μήλα από πάνω!
  Φαλάφελ: Πως θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μεζέ που σίγουρα θα λατρέψετε

Η μηλόπιτα είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ