Με αυτή τη συνταγή για κεμπάπ, θα απολαύσετε ένα αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Σταματήστε λοιπόν να παραγγέλνετε τα έτοιμα και φτιάξτε εύκολα τα δικά σας σπιτικά κεμπάπ, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Για τη σπιτική συνταγή για κεμπάπ θα χρειαστείτε

  • 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 7-8 κλωνιά μαιντανό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
  • λίγο νερό
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.

Λίγο λίγο ρίχνετε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.

Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

  Πως να φτιάξετε απολαυστικά κεκάκια καρότου με τυρί κρέμα

Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!

Πηγή