Μια συνταγή κατάλληλη για κάθε εποχή. Πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με φασολάκια. Παραδοσιακό φαγητό και άκρως θρεπτικό. Το καλύτερο λαδερό φαγητό. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 3 μέτρια καρότα, κομμένα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους
  • 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. περίπου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Αρχικά, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα με τα μανιτάρια.
  • Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και τ’ αφήνουμε να μαλακώσουν.
  • Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει, ώσπου να μαλακώσει.
  • Αφού μαλακώσει το μοσχαράκι, ρίχνουμε τα φασολάκια, από πάνω τα καρότα και τα μανιτάρια που έχουμε σοτάρει και ανακατεύουμε καλά.
  • Μετά, ρίχνουμε πάλι λίγο πιπέρι και το μισό μαϊντανό.
  • Βράζουμε το φαγητό για 15 με 20 λεπτά να ενωθεί, σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Αφού τελειώσουμε, ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
  Πως να φτιάξετε λαχταριστά μάφιν λεμονιού με ζάχαρη άχνη

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα από καρότο, μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες στο φαγητό.

ΠΗΓΗ