Advertisements

Ο Σάκης Τολίκας, food blogger, προτείνει ένα απλό αλλά ιδιαίτερα γευστικό φαγητό: Γεμιστές γλυκοπατάτες με κιμά…όνειρο!

Υλικά

  • 5 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί που λιώνει

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
  2. Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  3.  Προσθέτουμε το σκόρδο, και μετά από λίγο τον κιμά και τον αφήνουμε να σοταριστεί πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
  4.  Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, την δάφνη, την πάπρικα και τον μαϊντανό.
  5. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν εντελώς τα υγρά του κιμά. Αφαιρούμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Βγάζουμε τι γλυκοπατάτες, με προσοχή αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις χαράζουμε την μέση σχεδόν μέχρι κάτω και τις ανοίγουμε.
  7. Στο μείγμα του κιμά βάζουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τον κιμά σε κάθε γλυκοπατάτα, από πάνω μοιράζουμε το τυρί και ψήνουμε στους 209 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!
  8.  Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements