Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με ρευστό γλάσο πραλίνας. Απλά υλικά δημιουργούν τον πιο ονειρεμένο σοκολατένιο συνδυασμό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ζ’αχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • τριμμένο αμύγδαλο και φυστίκι για το πασπάλισμα

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 140 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ασπράδια) ανακατεύοντας με το σύρμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (προτιμήστε μακρόστενη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στον αέρα για 25-30′.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο βράζοντας την κρέμα γάλακτος για 1-2′ και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα περίπου. Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ μας, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και φυστίκι και απολαμβάνουμε!
  Πως να φτιάξετε την λαχταριστή πίτα του βοσκού με αρνίσιο κιμά και πουρέ πατάτας

ΠΗΓΗ