Μια υπέροχη συνταγή για γευστικά κεφτεδάκια φτιαγμένα με κουνουπίδι ή μπρόκολο. Πρόκειται για το τέλειο τρόπο να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε τα δύο λαχανικά που συνήθως κάθε παιδί αποφεύγει. Εννοείται πως τη συνταγή αυτή θα την αγαπήσουν και μεγάλοι, ως μια εναλλακτική επιλογή των κλασικών συνταγών για κεφτεδάκια.

Για τα κεφτεδάκια θα χρειαστείτε

  • 1/2 ‏κουνουπίδι ή μπρόκολο
  • 3 ‏καρότα
  • 1 ‏κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 ‏σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • ‏ψιλοκομμένο μαιντανό
  • ‏ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏τυρί τριμμένο
  • 2 ‏αυγά
  • ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, πιπέρι
  • ‏μοσχοκάρυδο
  • ‏φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζετε το κουνουπίδι με τα καρότα και αφού τα στραγγίξετε τα πατάτε να λιώσουν με ένα πιρούνι.

Βάζετε κι όλα τα παραπάνω υλικά.

Τα ανακατεύετε όλα καλά και προσθέτετε αλεύρι τόσο όσο να γίνει το μείγμα σας σφιχτό, να στέκεται στο κουτάλι σας ώστε να πλάθετε.

Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει τα περνάτε από αυγό και μετά από φρυγανιά και τηγανίζετε.

Τους βάζετε σε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρετε!

Πηγή